Vaslui, judeţul violatorilor

Vaslui, judeţul violatorilor

Vasluienii sunt fruntași la violuri

Infracțiunile de viol au continuat să le dea mari bătăi de cap oamenilor legii vasluieni şi în anul 2011.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrvit datelor prezentate de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ), Vasluiul s-a situat în 2011 pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte infracţiunile de viol. Cifrele arată că, faţă de 2010, anul trecut s-au constatat 132 de violuri, cu 30 mai multe decât în perioada amintită.

Lipsa de educaţie, principala cauză

Poliţiştii vasluieni cred că principalele cauze pentru numărul atât de mare al infracţiunilor de viol sunt lipsa de educaţie şi alcoolul. De altfel, problema cea mai mare se întâlneşte în mediul rural, acolo unde au avut loc 84 de astfel de fapte din totalul mai sus amintit.

„Deşi am demarat nenumărate campanii de prevenire, am împărţit şi telefoane mobile gratuite bătrânilor de la sate, numărul violurilor a crescut destul de mult. De aceea, am decis ca astfel de infracţiuni să devină o prioritate pentru noi în 2012. Eu sper să reuşim  să ne atingem obiectivele propuse, însă, din păcate, mai ales în mediul rural, numărul lucrătorilor noştri este foarte mic", a recunoscut şeful IPJ Vaslui.

De altfel, per ansamblu, infracţiunile legate de viaţa sexuală clasează judeţul nostru pe un ruşinos loc II la nivel de ţară. De asemenea, cifrele inspectoratului arată că Vasluiul ocupă poziţia a doua la nivel naţional în ceea ce priveşte omorurile şi poziţia a patra în ceea ce priveşte tentativele de omor.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările