Starea suspectului de coronavirus din Vaslui s-a agravat. Rezultatul testului nu a sosit nici după patru zile

Starea suspectului de coronavirus din Vaslui s-a agravat. Rezultatul testului nu a sosit nici după patru zile

Starea bărbatului de 31 de ani, din municipiul Vaslui, internat la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă s-a agravat. Rezultatele testelor pentru depistarea virusului COVID-19 nu au sosit de la Iaşi, acolo unde se efectuează, nici până în prezent.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: După efectuarea examinării cu computerul tomograf, pacientul a fost transportat înapoi la Secţia de Boli Infecţioase. Ulterior, după ce medicii infecţionişti au decis transferul la Terapie intensivă, tânărul a fost transportat din nou la clădirea princiapală a Spitalului Judeţean de Urgenţă, situată în celălalt capăt al municipiului. 

Pacientul a fost transportat pe scara de incendiu a unităţii medicale, pentru a preveni contactul cu alţi pacienţi. Medicii au solicitat transferul la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, acolo unde sunt trataţi bolnavii de coronavirus din Moldova, dar cadrele medicale ieşene au refuzat transferul pe motiv ca nu au sosit rezultatele testului pentru coronavirus. În consecinţă, pacientul rămâne deocamdată internat la Secţia Anestezie Terapie Intensivă a spitalului din Vaslui.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Cadrele medicale de la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui sunt în alertă maximă de pe 19 martie, când pe secţie a fost internat un tânăr de 31 de ani, cu suspiciune COVID-19. 

Bărbatul revenise din Anglia de 11 zile şi se afla în autoizolare în apartamentul în care locuia alături de mama sa. A solicitat ajutor la 112 după ce a început să facă febră şi să tuşească. Tânărul nu era cunoscut cu patologie medicală până la data internării în spital. 

Deşi prezenta simptomatologie specifică COVID-19,  a fost preluat de la locuinţă fără izoletă, deoarece Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Vaslui nu are în dotare o astfel de targă. Singura care există fiind în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui. Cadrele medicale de la Ambulanţă au purtat echipament de protecţie.

Internat de patru zile de Secţia Boli infecţioase a spitalului din Vaslui, tânărul nu a primit nici până în prezent rezultatele la testul pentru depistarea virusului COVID-19. Probele recoltate în judeţul Vaslui sunt prelucrate la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

Aflat sub tratament medical, starea bărbatului nu s-a ameliorat, ba din contră. Astăzi, 23 martie, medicii de la Secţia de Boli Infecţioase au solicitat efectuarea unei examinări la computerul tomograf. Bărbatul a fost transportat la de la ”Spitalul Vechi” (aşa cum este cunoscută clădirea în care funcţionează Secţia Boli Infecţioase) la ”Spitalul Nou” (clădirea principală a unităţii medicale), unde s-a efectuat examinarea tomograf.

Surse medicale au precizat pentru Adevărul că plămânii tânărului sunt grav afectaţi şi că acesta urmează a fi transferat la Terapie Intensivă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: