Poliţist reţinut de procurorii DIICOT într-un dosar de şantaj, luare de mită şi infracţiuni informatice

Poliţist reţinut de procurorii DIICOT într-un dosar de şantaj, luare de mită şi infracţiuni informatice

Nicu Mocanu FOTO Facebook

Ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul DIICOT- Biroul Teritorial Vaslui, au efectuat trei percheziţii la sediul unui post de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, la domiciliul unui agent de poliţie, respectiv o persoană fără calitate oficială.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Judecătorii Tribunalului Vaslui au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a poliţistului.

Ştire iniţială: Cercetările în acest caz au demarat urmare a unei sesizări din oficiu din luna aprilie 2019, a ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Vaslui, privind suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de luare de mită de către poliţist, acces ilegal la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date informatice.

Ca urmare a percheziţiilor desfăşurate, în baza probatoriului administrat în cauză de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.J.A. Vaslui, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi ulterior punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agentul de poliţie, reţinându-se comiterea infracţiunilor de luare de mită, două infracţiuni de şantaj, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date informatice.

Concret, în anul 2019, în contextul organizării unor acţiuni poliţieneşti, agentul de poliţie Nicu Mocanu, de la Postul de Poliţie Todireşti, a pretins şi primit o sumă de bani de la un agent economic care a făcut obiectul verificărilor.

Totodată, în perioada 2017 – 2018, poliţistul a accesat fără drept sisteme informatice protejate prin parole, transferând date şi informaţii confidenţiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la şantajarea a două părţi vătămate în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale.

În cauză, procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca, astăzi, acesta să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: