VIDEO Bikers for Humanity 2019, la Tulcea. Motocicliştii ajută orfanii

VIDEO Bikers for Humanity 2019, la Tulcea. Motocicliştii ajută orfanii

Motociclişti la Chirnogeni Sursa Facebook Bikers for Humanity Romania

Sute de motociclişti din România vor sosi la Tulcea, în weekendul 31 mai-2 iunie, pentru a reabilita locuinţele în care trăiesc 53 copii instituţionalizaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La cea de-a patra ediţie Bikers For Humanity, motocicliştii vor lucra la cele 7 proprietăţi (patru apartamente şi trei case) din cadrul Complexului de Tip Familial Tulcea, dorind astfel să ofere copiilor condiţii mai bune de trai şi, implicit, şansa la o viaţă mai bună.

În apartamente vor fi instalate centrale termice şi calorifere, vor fi înlocuite geamurile şi uşile, vor fi reparate instalaţiile de climatizare şi vor fi înlocuite sursele de iluminat. De asemenea, se doreşte schimbarea mobilierului cu unul nou şi adecvat nevoilor copiilor. 

În toate cele 7 proprietăţi este nevoie să fie cumpărate electrocasnice, de la frigidere, aragaze şi cuptoare cu microunde, până la aspiratoare şi mixere de bucătărie.

„Toate apartamentele se confruntă cu aceeaşi problemă - lipsa apei calde permanente. În acest moment, apa caldă este asigurată cu boilere electrice. Este destul de dificil, pentru că se aşteaptă la rând să se facă baie. De asemenea, uneori sunt şi probleme cu încălzirea, iar centralele pe gaze ne-ar ajuta să asigurăm permanet apă caldă şi căldură“, a precizat Dănuţ Pascali, şef centru în cadrul Complexului de Unităţi Tip Familial Tulcea.

La case, motocicliştii vor construi magazii exterioare pentru alimente, vor reface locurile de joacă şi vor schimba atât tâmplăria, cât şi o parte din mobilier.

„Întâmpinăm dificultăţi în prepararea hranei. Avem nevoie de aragaze mai bune, dar şi de frigidere, pentru păstrarea în siguranţă a alimentelor şi pentru a servi preparatele în condiţii optime. Este necesar şi câte un robot de bucătărie, maşini de tocat electrice, pentru a le folosi doamnelor care pregătesc hrana“, a adăugat Dănuţ Pascali.

Evenimentul Bikers for Humanity este iniţiat de realizatorul radio Cristian Hrubaru. La prima ediţie au participat 400 de motociclişti care au ajutat 36 de familii din Bacău. În 2017, peste 150 motociclişti au turnat fundaţiile pentru patru cvadruplexuri, destinate unui număr de 16 familii cu venituri mici din Cumpăna, Constanţa. Anul trecut, motocicliştii s-au strâns tot în judeţul Constanţa, unde au reabilitat casele a 9 familii cu posibilităţi financiare reduse din comuna Chirnogeni. La evenimentul din 2018 au participat peste 300 motociclişti. 

Şi pentru că Bikers For Humanity 2019 coincide cu Ziua Copilului, motocicliştii îşi propun ca în acest an să organizeze şi o petrecere pentru cei mici. „În timp ce bikerii vor lucra pentru a îmbunătăţi condiţiile de locuit din cele şapte proprietăţi, copiii se vor distra la serbarea organizată în campusul evenimentului. Vom pregăti pentru ei jocuri şi activităţi creative, dar şi multe surprize şi cadouri. Vrem să le aducem haine, jucării, rechizite, de ce nu şi nişte laptopuri“, a declarat Cristian Hrubaru, iniţiatorul proiectului.

Complexurile din Tulcea găzduiesc 53 copii şi tineri, cu vârste între 3 şi 18 ani, dar şi peste 18 ani. Copiii sunt abandonaţi sau provin din familii disfuncţionale şi au şanse mici de reintegrare în familie. Toţi copiii cu vârsta peste 6 ani merg la şcoală şi au rezultate bune la învăţătură. Cei cu vârsta peste 18 ani pot rămâne în complex dacă au un loc de muncă stabil sau urmează cursuri universitare.

Evenimentul din acest an este organizat cu sprijinul sponsorului principal AMEROPA Grains şi al partenerilor PPT, ARISTON, Ferma Stoian, Optiela, AMP şi HostExpert. Partenerul media al evenimentului este Rock FM.

Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul Bikersforhumanity.ro sau ne puteţi contacta la telefon 0740.382.079 sau la e-mail: office@seetruepr.ro. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Motocicliştii reabilitează casele unor familii din Chirnogeni. Un cuplu de bikeri îşi va uni aici destinele

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările