Doi ucraineni au fost prinşi la pescuit pe teritoriul românesc

Doi ucraineni au fost prinşi la pescuit pe teritoriul românesc

FOTO: Gavrda de Coastă

Cei doi ucraineni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în zona Chilia, pe malul românesc. Ambarcaţiunea şi plasele de pescuit au fost confiscate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat doi cetăţeni ucraineni, pescuind ilegal cu plase din fir textil în apropierea malului românesc, la bordul unei ambarcaţiuni ucrainene, prevăzută cu un motor căutat pentru confiscare de către autorităţile din Croaţia.
 
„În data 07.11.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia au observat şi interceptat o ambarcaţiune ucraineană, având la bord doi cetăţeni ucraineni în vârstă de 30 de ani, care desfăşurau activităţi de pescuit cu plase din fir textile, în apropierea malului românesc”, transmite Grada de Coastă.
 
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că motorul marca Yamaha, care se regăsea pe ambarcaţiune figurează ca fiind căutat de autorităţile din Croaţia în vederea confiscării. Totodată, au fost descoperite plase de pescuit în lungime totala de 298 metri.
 
Ambarcaţiunea, motorul aferent şi plasele descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 
 
Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “trecere ilegala a frontierei de stat, braconaj piscicol şi tăinuire prin ascunderea bunurilor provenite din infracţiuni ” 
 
Citeşte şi: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările