Ajutor de la Episcopie pentru o familie cu şase copii. Casa le-a fost mistuită de un incendiu

Ajutor de la Episcopie pentru o familie cu şase copii. Casa le-a fost mistuită de un incendiu

FOTO: Episcopia Tulcii

O superbă casă tradiţională din Dobrogea, imagine a campaniilor de promovare a regiunii, a ars din temelii. O familie cu şase copii a rămas pe drumuri în prag de iarnă.

În casa din Visterna, judeţul Tulcea, locuiau Lidia şi Ion Claudiu Vişan, părinţii ai 6 copii. Din păcate, pe 22 septembrie, locuinţa acestora, considerată „bijuterie arhitectonică”, a ars din temelii în urma unui scurtcircuit. Norocul a fost că familia Vişan a reuşit să scape nevătămată din dezastru.

Vineri, 1 noiembrie 2019, Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu părinţii consilieri s-a întâlnit cu membri ai familiei Vişan Ion Claudiu, cărora le-a acordat din partea Centrului Eparhial un ajutor financiar în sumă de 27.357 lei pentru reconstrucţia casei distruse într-un incendiu.

Visterna este un sat din comuna Sarichioi, judeţul Tulcea, întemeiată de basarabeni acum 200 ani, în care încă se mai găsesc fântâni cu cumpănă. Lângă sat a fost ridicată o mănăstire ce poartă numele satului, foarte căutată.

                                  Casa familiei Vişan, înainte de incendiu

                  Casa familiei Vişan, după incendiu

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Casă de basm, imagine a Dobrogei de nord, transformată în scrum. O familie cu 6 copii a rămas pe drumuri

FOTO Poveste de succes în ţinutul lipovenilor: casa veche de un secol din Sarichioi transformată într-o bijuterie

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: