Investiţie de 40 milioane de dolari şi tehnologie de ultimă oră la Timişoara: „Procesor care reconstituie modul în care vedem obiectele din jur“

Investiţie de 40 milioane de dolari şi tehnologie de ultimă oră la Timişoara: „Procesor care reconstituie modul în care vedem obiectele din jur“

Valentin Mureşan, manager Movidius Timişoara

Compania Movidius din Timişoara a primit o investiţie de 40 de milioane de dolari pentru a dezvolta o afacere şi, implicit, a crea noi locuri de muncă.

Movidius, o multinaţională IT cu centrul de dezvoltare software în Timişoara care dezvoltă tehnologie hardware & software integrată de ultimă generaţie, a primit una dintre cele mai mari investiţii înregistrate întro companie de profil în ultimii doi ani. Şi anume, 40 milioane de dolari pentru a-şi extinde afacerea şi a contribui la produse revoluţionare pentru domenii şi pieţe noi.
 
Tehnologia Movidius lucrează pentru nume consacrate la nivel global din industria IT, printre care se numără şi Google. 
 
Este vorba despre un procesor puternic care are capacitatea de a reconstitui modul în care omul vede şi recunoaşte obiectele din mediul înconjurător.
 
În jurul lumii, tehnologii precum Movidius devin indispensabile. Japonezii pregătesc inaugurarea primului hotel dotat cu personal format din roboţi humanoizi, capabili să interacţioneze cu clienţii în orice limbă. 
 
În acelaşi timp, Amazon înlocuieşte în procesul de distribuţie transportul prin curierat cu drone.
 
Totodată, evenimentele sociale, culturale sau sportive cresc în popularitate şi datorită dispozitivelor inteligente care permit înregistrarea momentelor deosebite şi distribuirea acestora pe platformele de socializare precum Facebook.
 
Exemplele de mai sus au în comun o componentă esenţială pentru fezabilitatea acestor concept care vor schimba omenirea: procesorul de imagine ultra performant Myriad 2, programat la Timişoara, în centrul de dezvoltare software al Movidius.
 
“Viitorul anunţă înmulţirea produselor tehnologice având încorporaţi senzori care imită capacităţile oamenilor. Procesorul Movidius imită această capacitatea cognitivă de a procesa şi analiza conţinut audiovizual, fiind alimentat doar de baterie. Talentul din Banat permite producerea tehnologiilor de ultimă generaţie chiar şi în Timişoara. Dezvoltarea noastră se datorează şi evoluţiei domeniului Internet of Things, un domeniu de viitor în care toate dispozitivele electronice vor deveni inteligente şi vor fi conectate în spaţiul virtual numit Internet. Movidius Timişoara dezvoltă software care face posibilă procesarea conţinutului audiovizual în timp real”, a explicat Valentin Mureşan, managerul Movidius din Timişoara.
 
Investiţia oferă noi oportunităţi de business pentru Movidius. Planurile de viitor ale companiei anunţă dublarea numărului de angajaţi în următorii doi ani. În plus, conducerea Movidius îşi exprimă interesul în a încuraja întoarcerea acasă a profesioniştilor în IT plecaţi în străinătate şi chiar relocarea în Timişoara a programatorilor din toate colţurile ţării. 
 
“Strategia de creştere exponenţială a echipei din România susţine viziunea companiei de a creşte performanţele tehnologiei care le permite poziţionarea ca jucători globali în domeniu, ceea ce va face posibilă lansarea unor noi versiuni ale procesorului Myriad până la finele lui 2015”, a mai spus Valentin Mureşan.

Movidius este o companie care dezvoltă tehnologie de ultimă generaţie, având sediul în Silicon Valley şi centrul de software în Timişoara. Movidius construieşte un procesor de conţinut de tip imagine şi video ultraperformant cu un consum redus de energie şi spaţiu.
 
Tehnologia Myriad este folosită în construirea de telefoane mobile, drone şi alte dispozitive inteligente, de avangardă tehnologică. Movidius lucrează cu companii de vârf din domeniul IT, precum Google, la cele mai avansate concepte care vor revoluţiona lumea în viitorul apropiat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările