Revine carantina de noapte în Timişoara. În weekend, după ora 20.00 se iese doar cu declaraţie, magazinele se închid mai devreme

Revine carantina de noapte în Timişoara. În weekend, după ora 20.00 se iese doar cu declaraţie, magazinele se închid mai devreme

Timişoara FOTO Eye in the Sky

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de subprefectul Ovidiu Virgil Drăgănescu, astăzi, în şedinţă online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidenţa de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Timiş, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricţiile conform HG 932/2021.

Ştiri pe aceeaşi temă

În localităţile cu rata de infectare mai mare de peste 4/1000 de locuitori, magazinele se închid la ora 18.00. Între orele 20.00 şi 5.00 este nevoie de declaraţie pentru ieşirea din casă. 

Interesant este că restaurantele şi barurile pot fi ţinute deschise până la ora 20.00, pentru persoanele care prezintă certificat verde. Legine naţionale cu hotărârile locale se bat cap în cap. Conform legii, acestea ar putea fi ţinute deschis până la ora 2.00, doar că intervine interdicţia de deplasare pe timp de noapte.

Nici evenimentele, concertele nu sunt interzise după ora 20.00! Doar că oamenii nu vor putea trece în declaraţia pe propria răspundere doar motive ce ţin de o urgenţă.

În Timişoara, rata de infectare azi, 22 septembrie, este 4,49. La fel, Jimbolia, Dudeştii Noi, Giulvăz, Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoşu Turcesc şi Parţa sunt cu rata de infectare de peste 4/1000. 

Doar 1.000 de persoane pot participa la evenimentele organizate în aer liber şi doar aceia care au certificat verde.

Pentru evenimentele organizate în interior, doar 50% din capacitatea locurilor va putea fi ocupată de spectatori, iar toţi aceştia trebuie să fie imunizaţi.

Totodată, începând cu data de 23.09.2021, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o raza de 25 de metri în jurul unor spaţii publice, cum ar fi pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spaţii comerciale, unităţi spitaliceşti.
 
În cadrul şedinţei de astăzi, Bucovăţ şi Moraviţa au fost trecute pe anexa 1, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori.
 
Municipiul Timişoara, oraşul Jimbolia şi UAT-urile Dudeştii Noi, Giulvăz, Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoşu Turcesc şi Parţa au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori şi mai mică de 7,5/1000 de locuitori.
 
Totodată oraşul Deta şi Ohaba Lungă, Orţişoara şi Peciu Nou au fost trecute pe anexa 3 cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori şi mai mică de 4/1000 de locuitori.
 
Bethausen, Coşteiu, Curtea, Darova, Jamu Mare, Racoviţa şi Victor Vlad Delamarina au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori şi mai mică de 3/1000 de locuitori.
 
Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 23.09.2021.
 

vă mai recomandăm:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările