Primul român condamnat pentru tentativă de atentat terorist cu maşină capcană e falit

Primul român condamnat pentru tentativă de atentat terorist cu maşină capcană e falit

Florin Lesch a fost primul român arestat după 1989 pentru implicare în acte de terorism cu bombă pe teritoriul României

Florin Lesch, singurul timişorean condamnat pentru terorism, vrea să afle dacă are un copil. Teroristul-butelie, condamnat la 12 ani de închisoare pentru terorism încearcă de doi ani să afle dacă a făcut copii cu nevasta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Lesch, poreclit teroristul-butelie, a eşuat de două ori să îi facă teste ADN fiului său, pentru că nu are bani să plătească taxa de timbru judiciar pentru proces, în valoare de opt lei. Lesch a încercat în două rânduri să determine instanţa de judecată să dispună efectuarea de teste ADN, presupusului său fiu, cât şi fostei sale neveste. Lesch a motivat în cereri că nu este sigur că micuţul, care a rezultat din relaţia cu Ramona Schneider, este cu adevărat fiul său. Teroristul în şlapi a deschis până acum două procese, dar ambele au fost suspendate, pentru că Lesch nu are bani de timbru judiciar. El trebuia să achite o taxă de timbru judiciar, însă nu a avut opt lei să depună în conturile trezoreriei.

Drama teroristului în şlapi

Florin Lesch şi-a împărţit viaţa cu Ramona Schneider aproape zece ani. La începutul anilor 2000, femeia a născut un băiat, dar teroristul în şlapi nu a crezut că este fiul său. Iubita sa a ajuns şi ea la puşcărie, după ce în 2006  Lesch a fost arestat pentru terorism. Lesch s-a căsătorit după gratii cu Ramona Scnheider şi chiar a luat în timpul căsniciei numele soţiei sale. Cei doi au divorţat ulterior, în septembrie 2009, înainte ca Ramona Schneider să fie eliberată din penitenciar în decembrie 2009.  Între timp, teroristul în şlapi şi-a mai dat în judecată nevasta pentru că a uitat la domiciliul acesteia un automobil, două brăţări de aur şi două laptopuri, iar ea a uitat să le returneze. Până la urmă, Lesch a renunţat şi la acel proces.

Bănăţeanul, acum în vârstă de 32 de ani, era primul român arestat după 1989 pentru implicare în acte de terorism cu bombă pe teritoriul ţării noastre. Acesta era acuzat de procurorii Direcţiei de Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) că intenţiona să arunce în aer centrul oraşului Timişoara.

L-au găsit vinovat

A fost arestat pe drumul Lugoj-Timişoara, poliţiştii de la trupele speciale găsind în maşina lui două butelii legate la un dispozitiv artizanal de aprindere de la distanţă, cu un celular şi o brichetă electronică. Ulterior, au ieşit la lumină mai multe interceptări telefonice şi discuţii pe Internet în care Lesch spunea unor cunoscuţi că planifică un act terorist. Pentru fapta sa, „teroristul cu butelia“ a fost condamnat la 12 ani de detenţie.

Mesaje ratate către CNN

Teroristul-butelie a încercat să transmită mesajul său lumii întregi. El s-a filmat singur, cu o cagulă pe cap, în camera sa, în timp ce declara război autorităţilor române şi americanilor, dacă nu îşi retrag trupele de ocupaţie din Irak. Lesch intenţiona să transmită întregistrarea video prin e-mail către posturile de televiziune CNN, BBC, Al Jazeera, Pro TV, Antena 3 şi OTV, însă nu a reuşit să încare fişierul video destinat. „A avut probleme tehnice, nu a reuşit să încarce înregistrarea şi nici să o transmită din cauza problemelor cu computerul”, au notat procurorii în dosarul său.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările