Jackie Ionescu: "Poli are 11 jucători mai buni ca Oţelul. Se vede frică, spaimă şi neputinţă pe ei"

Jackie Ionescu:

Jackie Ionescu

Marele meci dintre Oţelul Galaţi şi Poli va avea loc duminică, de la ora 20.00. Acesta va stabili în mare parte noua campioană. Conform profesorului Ion V.Ionescu consideră că jocul Oţelul-Poli a început acum o lună.

Au rămas două zile până la partida Oţelul Galaţi – Poli Timişoara, care va decide în proporţie de 90 la sută campioana Ligii I, ediţia 2010-2011. Finala, aşa cum este numită partida de duminică de către oamenii de fotbal de la noi, a început însă cu o o lună înainte şi a continuat în această săptămână. Jucătorii din afara terenului au fost conducătorii celor două echipe care s-au lansat într-o luptă psihologică a cărei câştigătoare se va vedea de abia duminică.

Acest preludiu a început în urmă cu o lună. Acest meci dinaintea meciului, încărcat de tensiune, a creat inevitabil derută, supramotivare, submotivare, în rândul jucătorilor. Depinde de fiecare fotbalist cum a preceput mesajele. Nu ştim cine este câştigător. Vom afla cine a avut discursul câştigător după meci”, a declarat profesorul Ion V. Ionescu.

Iancu în atac, Stan în apărarea

Jackie Ionescu a încercat să facă şi cronica “meciului” dintre Marian Ianc şi Marius Stan, conducătorii celor două meciuri: “Galaţiul a fost în apărarea. Iancu s-a dovedit a fi un atacant veritabil. Însă galaţiul ar putea să profite din nevoie de răzbunare. De a arăta lumii că nu stau lucrurile cum s-a spus”, a mai spus Ionescu.

În ce priveşte partida de pe teren, Jackie Ionescu crede că Poli are o echipă mai bună şi în formă fizică şi psihică mai bună. “Poli are 11 jucători mai buni ca Oţelul, cu forţă psihică superioară. Are o echipă mai omogenă, mai matură, cu jucători cu personalitate şi caractere mai puternice. Oţelul nu are niciun jucător de acest nivel. Dar toate avantajele se pot estompa în timpul jocului”, a mai afirmat reputatul profesor.

O echipă prăbuşită


Întrebat cum explică faptul că Oţelul se află pe priumul loc, în condiţiile în care spune că nu are jucători de mare valoare, Jackie Ionescu susţine că totul se datorează formei gălăţenilor din toamnă. “În toamnă au prins o formă deosebită. Au practicat fotbalul cel mai organizat, ofensiv, cu jucători în formă maximă. Au jucat un fotbal britanic şi asta este meritul lui Dorinel Munteanu. Este greu de explicat cum s-au prăbuşit. Acum se vede pe ei frică, spaimă, neputinţă. Datorită formei din toamnă sunt pe primul loc. În primăvară, în toate meciurile au mers pe egalitate şi au gestionat cu dificultate punctele adunate în tur”, a explicat Ionescu.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările