FOTO A început “Untoldul” Timişoarei. Mixt între muzică, artă şi tehnologie la Flight Festival 2019

FOTO A început “Untoldul” Timişoarei. Mixt între muzică, artă şi tehnologie la Flight Festival 2019

Flight Festival 2019 FOTO Seba Tătaru

Flight Festival este primul mare eveniment organizat pe aerodromul utilitar Cioca, de pe Calea Torontalului. Capii de afiş sunt ATB, Brooks, Dirty Nano şi Vama.

GALERIE FOTO
Aeroportul utilitar Cioca de la marginea Timişoarei a fost inclus în circuitul cultural. Primul mare eveniment de pe aeroportul folosit de proprietarii avioanelor private este Flight Festival.
 
Festivalul a început vineri seara. S-a pregătit un veritabil centru al distracţiei, culturii, artei şi tehnologiei.

Festivalul se întinde pe o suprafaţă de cinci hectare, sunt trei scene (scena mare, scena de tehno şi scena retro), zone de recreere care cuprind ateliere creative şi zone în care participanţii pot experimenta realitatea virtuală. 
 
Sunt corturi în care se regăsesc zone de gaming, pentru copii şi nu numai, zona de food-track-uri şi lounge-uri, iar cei de la Fisart au colorat cu grafitti toată aerogara. 
 
“Tehnologia este foarte importantă, pe asta ne-am şi bazat. E un mixt între muzică, artă şi tehnologie. Este o chestie de viitor. Vrem să continuăm acest concept în perspectiva Timişoarei Capitală Culturală Europeană 2021. Este un festivival pe care vrem să-l creştem local, dar avem planuri de extindere. Aerodromul Cioca e un spaţiu exelent pentru evenimente, nu deranjăm pe nimeni. Timişoara are nevoie de un festival de acest gen, pentru a căpăta notorietate, ca în 2021 să putem aduce artişti mari şi foarte mari la Flight Festival. Spaţiul este absolut imens. 45 de hectare e tot spaţiul, iar noi ne-am restrâns la cinci hectare. Anul acesta am mers mult pe DJ şi muzică electronică, dar la anul poate mai schimbăm puţin”, a spus Vlad Gârboni, directorul Casei Studenţilor, unul dintre organizatori festivalului.
 
Hangarul folosit pentru gararea avioanelor uşoare a fost transformat într-o sală de cinema, iar evenimentele de acolo vor fi coordonate de cunoscutul regizor Cristian Mungiu. 
 
Scena principală îi prezintă pe ATB – capul de afiş al primei ediţii Flight Festival, care va fi pe scenă duminică noaptea, de la ora 0.30. Un al headliner este Brooks.


 
Ieri sera au fost pe scenă The Motans, Paul Damixie, Andre Rizo, Arias şi mulţi alţii.
 
În această seară, de la 8.30, este Guess Who, de la ora 21.30 Grasu XXL, de la ora 00 Dirty Nano, iar de la ora 1.30 Brooks.
 
Duminică sunt Spike, Vama, John Trend, ATB, Manuel Riva şi alţii.
 
Preţul unui abonament pe toate cele trezi zile costă 99 de lei, iar biletul pentru o zi este 60 de lei. 
 
În zonă a fost amenajată o parcare de aproximativ 3.000 de locuri. 
Organizatorii aşteaptă un număr de aproximativ 15.000 de persoane.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: