Dacă mâine ar apărea vaccinul împotriva coronavirsului, vi l-aţi face? Cum au răspuns la sondaj peste 11.000 de români

Dacă mâine ar apărea vaccinul împotriva coronavirsului, vi l-aţi face? Cum au răspuns la sondaj peste 11.000 de români

Bărbat la cumpărături într-un magazin din România

Sondajul de pe pagina de Facebook "Oraşul Timişoara" a fost valabil două zile. Peste 11.000 de oameni au răspuns la întrebarea dacă sunt dispuşi să se imunizeze împotriva Covid-19, în cazul în care apare un vaccin.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Oraşul Timişoara” – una din cele mai populare pagini de Facebook din oraşul de pe Bega, cu peste 330.000 de fani interesaţi de a afla ştiri, informaţii locale şi noutăţi despre evenimentele care au loc în urbea timişoreană, a realizat un sondaj legat de criza creată de noul coronavirus chinezesc.
 
Întrebarea la care fanii au fost rugaţi să răspundă a fost: “Dacă mâine ar apărea vaccinul împotriva COVID-19, te-ai duce să-l faci? Fii sincer”. Sondajul a fost valabil două zile, timp în care au votat peste 11.000 de persoane.
 
Surprinzător sau nu, 25 la sută dintre oameni au spus că vor face vaccinul, iar 75 la sută au spus “NU”. 
 
L-am rugat pe medicul Mihai Gafencu, preşedintele organizaţiei Salvaţi Copiii –filiala Timişoara, să comenteze rezultatele acestui sondaj.
 
“Votul acestui sondaj trebuie să ţină seama de profilul omului care are Facebook şi face parte dintr-un areal geografic aparte al României. Dacă punem în balanţă atitudinea generală a populaţiei din România, legată de vaccinologie, trebuie să revenim asupra majorelor greşeli făcute de Ministerul Sănătăţii în ultimii 30 de ani. Ministerul Sănătăţii este responsabil de politicile de sănătate şi prevenţie, desigur ei au avut atitudini dezlânate, legate inclusiv de aprovizionarea cu vaccin, complet absente în ceea ce priveşte informarea corectă a populaţiei. Au fost campanii de vaccinare care nu au fost explicate corect, care au dus în mod repetat la slăbirea încrederii populaţiei în recomandările ministerului de resort. Aceştia trebuiau să informeze constant şi corect populaţia asupra ceea ce înseamnă vaccin. Nu mai are lumea încredere în corpul medical”, a declarat Mihai Gafencu.
 
 
 
Mulţi dintre cei care au votat împotriva imunizării împotriva Covid-19 au lăsat comentarii în care spun că ei nu şi-au făcut nici vaccin împotriva gripei sezoniere. 
 
“Cei care votează împotriva unui vaccin, care refuză vaccinarea, sunt din aceiaşi categorie cu cei care fug în magazine să-şi umple cămările cu alimente. Tipul de panică acţionează centrat pe supravieţuirea imediată şi pe foame, şi e dublată de lipsa de încredere în organismul de stat care recomandă ceva. Obligativitatea vaccinului înseamnă ceva ce a salvat omenirea. Mii de vieţi. Omenirea a crescut ca populaţie datorită faptului că nu mai sunt bolile acelea letale. De accea ne vaccinăm şi împotriva gripei”, a mai spus Mihai Gafencu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările