Cetăţeni izolaţi în casă fără internet şi telefon în plină stare de urgenţă. Motivul pentru care sunt rupţi de lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operaţiunea Ghilotina FOTO Tion.ro
Operaţiunea Ghilotina FOTO Tion.ro

Locuitorii unor blocuri şi case din zona Michelangelo, din Timişoara, sunt de mai bine de două săptămâni fără telefon şi internet.

Ultima operaţiune de tăiere a cablurilor realizată de Primăriei Timişoara a lăsat fără telefon şi internet locuitorii de la intersecţia străzilor Michelangelo şi C.D. Loga. Este vorba despre mai mulţi abonaţi Telekom.

Situaţia este deosebit de neplăcută în condiţiile stării de urgenţă decretate din cauza coronavirusului. Mai rău este că cei mai mulţi locuitori sunt persoane în vârstă şi singure, care nu au acces la informaţii, nu pot ţine legătura cu familia, în condiţiile în care sunt sfătuiţi să nu-şi părăsească domiciliui.

„Începând din 5 martie şi până astăzi, nu ştim când se va rezolva, nu avem nici telefon, nici internet. Legătura a fost întreruptă fără să fim anunţaţi sau informaţi. Muncitorii spunea că o să dureze patru-cinci zile, dar au trecut deja două săptămâni. E o situaţie neplăcută mai ales acum, că e stare de necesitate. Sunt mulţi oameni bătrâni, singuri, nu pot ţine legătura cu rudele, nu pot face comenzi de alimente, nu se pot urmări programele. Nu avem Skype să ţinem legătura cu cei care sunt plecaţi în străinătate. Mai sunt şi studenţi şi elevi care nu au legătură la internet, pentru a putea urmări programele şcolare, dar şi cei care ar putea să lucreze de la domiciliu, dacă ar avea internet”, ne-a declarat scriitorul şi istoricul Ioan Szekernyes, unul dintre cei afectaţi.

Oamenii spun că au făcut reclamaţii atât la Telekom, cât şi la primărie, dar au rămas doar cu promisiuni.

„Personal am fost la ei să reclamăm. Ni s-a spus de fiecare dată că peste două zile se rezolvă, dar nu s-a întâmplat absolut nimic. Suntem deja la sfârşit de săptămână şi cred că până luni nicio speranţă să se remedieze această problemă. Nu este normal ca această companie să lase lumea absolut fără nicio legătură.

Aceste blocuri s-au construit în anii 50, oamenii au rămas fideli Romtelecomului ( actualul Telekom România, n.r.), sunt mai tradiţionalişti, nu au trecut la alte companii. Dar ne gândim să căutăm alte soluţii”, a mai spus Szekernyes. 

Operaţiunea Ghilotina FOTO Tion.ro

Celelalte companii care au rămas fără cablurile aeriene au rezolvat problema în două-trei zile. 

Locuitorilor li s-a recomandat să continue să facă plângeri la Telekom, pentru că aceştia au fost notificaţi de primărie să îşi mute cablurile în subteran. 

„În urmă cu aproximativ 15-16 zile, primăria a operat pe cablurile ilegale în zona Michelangelo. Asta după câteva săptămâni în care operatorii au fost somaţi să îşi treacă toate cablurile în subteran. Există posibilităţi tehnice să facă acest lucru. Din păcate, un singur operator nu a făcut acest lucru, astfel că serviciul este deconectat pentru o parte dintre oamenii care locuiesc acolo. Ca dovadă, toţi ceilalţi operatori funcţionează normal. Oamenii care sunt afectaţi trebuie să acţioneze împotriva firmei care nu face ceea ce ar fi trebui să facă”, a spus Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Operaţiunea Ghilotina FOTO Tion.ro


 

Pe perioada instaurarea stării de urgenţă în România, Primăria Timişoara a sistat operaţiunea „Ghilotina” de tăiere a cablurilor aeriene, tocmai pentru a evita orice fel de disconfort pe care oamenii l-ar putea avea. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite