A murit cerbul bolnav de la Grădina Zoo din Timişoara. Dominic Fritz: „Animalele nu mai pot trăi în aceste habitate în care nu s-a investit niciun leu”

A murit cerbul bolnav de la
Grădina
Zoo din Timişoara. Dominic Fritz: „Animalele nu mai pot
trăi în aceste habitate în care nu s-a investit niciun leu”

Cerbul de la zoo era în stare gravă FOTO Facebook

Primarul Dominic Fritz a anuţat, marţi, moartea cerbului care a determinat închiderea Grădinii Zoo din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un cerb foarte bolnav l-a determinat pe primarul Dominic Fritz să închidă Grădina Zoo şi demararea unui proiect de modernizare. La câteva ore de la anunţul primarului, cerbul a şi murit.
 
“Am făcut o mică anchetă din care a rezultat că nu a fost vorba despre maltratarea sau neglijarea lui, ci de o boală de care suferea de trei săptămâni. Animalele nu mai pot trăi în aceste habitate în care nu s-a investit niciun leu, din 2014. Condiţiile improprii de viaţă contribuie la deteriorarea sănătăţii lor. 

Decizia mea este să închid Grădina Zoologică pentru modernizare. Acum organizăm această închidere pentru că nu o putem face peste noapte, trebuie să vedem unde relocăm animalele, dacă acestea pot rămâne în continuare să fie îngrijite aici. 
 
Luăm legătura cu oraşele cu care suntem înfrăţiţi şi care au un zoo modern, Szeged, Karlsruhe, Mulhouse, să ne ofere sprijin pentru realizarea de habitate noi şi modernizarea celor existente, conform standardelor europene. Vom lucra la un concept de dezvoltare care să răspundă şi la întrebarea care este obiectivul unui zoo în secolul 21. 
 
În niciun caz nu mai putem să ţinem deschisă o grădină zoologică pentru divertisment, o grădină zoologică cu condiţii improprii. Bunăstarea animalelor trebuie să primeze, iar scopul trebuie să fie unul educativ şi unul de conservare”, a scris Dominic Fritz, pe Facebook.

Vă mai recomandăm:

Primarul Dominic Fritz închide grădina zoologică din Timişoara: Îngrijirea animalelor nu este la standarde normale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările