VIDEO Tânăr cu dizabilităţi atacat frecvent de câini fără stăpân. Răspunsul primarului: „Nu mai circula pe drum!“

VIDEO Tânăr cu dizabilităţi atacat frecvent de câini fără stăpân. Răspunsul primarului: „Nu mai circula pe drum!“

Tânărul cu handicap se plânge că este atacat de maidanezi

Un tânăr cu handicap dintr-o comună a judeţului Gorj se plânge de faptul că nu se poate deplasa cu scuterul electric din cauză că este atacat de câini maidanezi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eduard Licărete are vârsta de 24 de ani şi suferă de tetrapareză spastică. Acesta se deplasează cu scaunul cu rotile, iar pentru distanţe mai lungi foloseşte un scuter electric special pentru persoanele cu dizabilităţi. 
 
Ultima dată a fost atacat de câinii maidanezi în timp ce se deplasa către sediul Primăriei comunei Godineşti, pentru a-şi achita impozitele. „Am scăpat cu greu. Nu m-au muşcat, dar am fost în mare pericol. Ce s-ar întâmpla dacă aş cădea? Atunci cred că s-ar năpusti pe mine şi nu aş mai scăpa. Îmi este pusă viaţa în pericol. Sunt câini vagabonzi, dar este o localnică din sat care le mai dă de mâncare. Câinii stau mai tot timpul pe drum, în apropiere de sediul primăriei“, a spus Eduard Licărete. 
 

Sesizări fără răspuns 

Tânărul a fost la primărie şi a depus două sesizări, însă fără niciun rezultat. Mai mult decât atât, primarul localităţii i-ar fi spus să nu mai deplaseze pe drum. „Primarul comunei Godineşti mi-a spus să nu mai circul pe drum. Este un drum public până la urmă. Am depus o plângere şi la poliţie, dar mi s-a răspuns că ei nu sunt hingheri“. 
 

Primar: „Câinii nu l-au atacat“

Coman Aurariu, primarul comunei Godineşti, a spus că tânărul nu a fost atacat de câinii fără stăpân: „Câinii de care se teme el sunt peste drum de primărie. Aparţin unei cetăţence care venise cu caprele din deal, dar nu s-au luat de el. Femeia nu era acasă. Lucrează la un centru de reciclare. Câinii erau la poartă, iar el are mijlocul acesta de deplasare electric. Nu s-au luat după el. Am discutat cu femeia şi a spus că o să-i bage în curte. îi are înregistraţi la doctorul veterinar.  Vine la primărie aproape zilnic şi îi oferim un ceai. I-am dat un sfat să nu mai circule toată ziua, pentru că iasă chiar şi în afara localităţii. Ajunge la un PECO de la Tismana şi se expune şi la alte pericole legste de trafic“. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările