Reportaj în satul natal al lui Borcea. Ţăranii, împărţiţi în două tabere: „E frumos, dă-l moartii, de asta e iubăreţ“

Reportaj în satul natal al lui Borcea. Ţăranii, împărţiţi în două tabere: „E frumos, dă-l moartii, de asta e iubăreţ“

Casa natală a lui Cristi Borcea. FOTO DREAPTA: ALIN ION

Cristi Borcea, închis în urma unei condamnări în dosarul „Transferurilor“, se află în mijlocul unui scandal monden care îl leagă de fotomodelul Valentina Pelinel. Reporterul „Adevărul“ a mers în satul Valea Boului (din Gorj), pentru a afla părerea localnicilor despre faimosul om de afaceri. Autorităţile locale spun că vor să-i retragă titlul de „Cetăţean de onoare“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Escapadele, scandalurile amoroase şi condamnarea la închisoare l-au făcut pe Cristi Borcea să fie privit cu alţi ochi de unii localnici din satul său natal. Astfel, dacă bărbaţii îl critică dur, femeile sunt de partea lui Borcea. Fostul preşedinte al clubului Dinamo s-a născut în sătucul Valea Boului, care aparţine de comuna Cruşeţ, din judeţul Gorj.

Localitatea este înconjurată de dealuri, iar casa părintească a lui Cristi Borcea se află la liziera unei păduri. Locuinţa a fost ridicată de bunicii lui Borcea. Părinţii acestuia au plecat în Capitală împreună cu fiul lor atunci când el avea doar câţiva ani.

Deşi a primit titlul de „Cetăţean de onoare“ al localităţii natale în anul 2002, când încă se afla la cârma echipei din Ştefan cel Mare, acum autorităţile locale din Cruşeţ se gândesc să retragă această distincţie.

Cristi Borcea FOTO: ADEVARUL

„Ne e ruşine că este de aici, din sat“

Mihail Popescu (foto jos) are 83 de ani şi a fost secretar al comunei Cruşeţ, dar şi consilier local, fiind şi el „Cetăţean de onoare“ al localităţii. Bătrânul ne povesteşte că buncii lui Borcea au fost oameni muncitori şi cinstiţi. Fostul secretar mai spune că Borcea nu a ajutat cu nimic localitatea de baştină: „A fost un copil excepţional de bun. Se trage dintr-o familie de oameni cinstiţi, care a muncit pământul. Bunicii şi străbunicii au trăit pe aceste meleaguri. Eu îl cunosc de mic, dar nu foarte bine, pentru că venea mai mult în vacanţă de la Bucureşti. Pentru că atunci era conducătorul clubului Dinamo şi era fiu al sat, s-a propus Consiliului Local să i se decerneze titlul de «Cetăţean de onoare», lucru care s-a şi întâmplat. De când l-am făcut «Cetăţean de onoare», nu ne-a ajutat cu nimic şi nu a trecut vreodată pe la noi“.

Mihail Popescu mai mărturiseşte că îi este ruşine că Cristi Borcea este din acelaşi sat cu el şi spune că i se va retrage distincţia acordată de Consiliul Local: „Nu e bună viaţa asta. Este imorală şi detest viaţa lui. A făcut nişte lucruri reprobabile. Ne e ruşine că este de aici, din sat, şi ne-a făcut de baftă. Îi plac femeile şi cu femeile va rămâne. Cred că are 7-8 copii. Se va retrage titlul, mai ales că a fost arestat“.

„Fiecare doarme cum îşi aşterne“

Elena Dinu (foto jos), o localnică din  Valea Boului, nu îl învinovăţeşte prea mult pe Borcea pentru tot ce i se întâmplă şi pune toate escapadele amoroase care i-au adus multe necazuri pe seama frumuseţii lui. „Eu îi ştiu de copii cuminţi. Nu mă bag în treburile lor. Fiecare doarme aşa cum îşi aşterne. Era corect să rămână cu prima nevastă. E frumos, dă-l moartii şi de asta e aşa de iubăreţ. De asta mor şi fetele după el. Nu e normal, dar fiecare e cu concepţiile lui. Am şi eu patru copii, dar nu au făcut aşa ceva şi nici nu îmi doresc acest lucru. Cristi Borcea era un copil liniştit, atunci când venea în vacanţă“, a spus Elena Dinu.

„E frumos şi fălos“

O altă femeie din sat nu este de acord cu decizia lui de a-şi părăsi prima soţie, mai ales că are un caz de acest fel în familie: „Nu sunt de acord că îşi lasă nevasta. Şi eu am un copil care a divorţat şi m-a necăjit că nu trebuia să facă asta. E frumos şi fălos, iar Dumnezeu să aibă grijă de el ca să-i crească pe cei şapte copii pe care-i are“.

Nea Gheorghe (foto jos), un alt localnic, îl ştie pe Cristi Borcea de când era copil şi venea în vacanţă. Şi el spune acelaşi lucru: că dinamovistul era un copil foarte liniştit. Nici el nu e de acord însă cu faptele lui Borcea: „Când era copil, venea şi stătea cam o săptămână în vacanţă cu părinţii. Orice ar fi făcut cu femeile, nu trebuia să-şi fi lăsat muierea şi copiii lui. Am şi eu cinci copiii, dar nu i-aş fi lăsat“.

„Face ce vrea, e democraţie“

De casa familiei Borcea se ocupă în prezent o vecină, Maria Popescu (foto jos). Femeia spune că se află în relaţii bune cu toată familia lui Cristi Borcea şi chiar cu acesta. Ea este de părere că fiecare face în viaţă ce doreşte şi că nu poate fi condamnat pentru că este un bărbat iubăreţ. „Fiecare îşi face acum viaţa cum vrea. Dacă lui îi place aşa, atunci e treaba lui. E frumos, cu bani şi Dumnezeu să-i dea sănătate. A fost cuminte când era mic. Era bine să fi rămas cu prima soţie, dar e treaba lui ce a făcut. Nu e primul caz care face aşa ceva. Sunt oameni bătrâni care la 60-70 de ani mai fac trăsnăi din astea. Acum fiecare face ce vrea, pentru că e democraţie. Nu depinde de familia lui, ci de ce-i place. Am un băiat la Galaţi şi când mă duceam la el treceam şi pe la el şi părinţii lui“, a explicat Maria Popescu.

Oaia neagră a comunei

Viorel Drăguşin, primarul comunei Cruşeţ, confirmă că va propune Consiliului Local retragerea titlului de „Cetăţean de onoare“ care i-a fost acordat lui Cristi Borcea: „A făcut comuna de râs. Prea multe avantaje nu am avut de pe urma acestui cetăţean şi, astfel, o să retragem această distincţie. Ne-am gândit că va arăta un interes mai mare pentru echipa de fotbal a comunei noastre“.

Casa din localitate a familiei Borcea

Edilul localităţii mai spune că Borcea nu este prea iubit în localitate: „Nu credeam că e atât de iubăreţ. Are o grămadă de copii şi vreau să spun că este unul dintre cetăţenii foarte rău văzuţi din localitate“.

După gratii

Cristi Borcea a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare, iar acum mai este vizat într-un alt dosar penal privind mituirea judecătoarei Geanina Treceanu, cu care se bănuieşte că a avut relaţii intime.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările