Primar liberal, arestat preventiv. Este acuzat că a primit mită pentru angajări şi că i-a pus pe angajaţi să muncească la vila sa

Primar liberal, arestat preventiv. Este acuzat că a primit mită pentru angajări şi că i-a pus pe angajaţi să muncească la vila sa

Primarul liberal al comunei Albeni a fost arestat preventiv                                         Foto: Gorjonline

Primarul PNL al comunei Albeni, din judeţul Gorj. a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile de Tribunalul Gorj.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată.

Primarul Ionuţ Stan este acuzat de luare de mită, fals şi instigare la fals, abuz în serviciu. Acesta este suspectat că a luat bani pentru angajări şi că a comis o serie de abuzuri.

Oamenii legii au desfăşurat joi, 23 iunie, mai multe percheziţii. Una a avut loc la sediul Primăriei Albeni. Timp de câteva ore, nimeni nu a putut să iasă sau să intre în sediul Primăriei. 
La final, primarul Stan a fost luat cu duba de mascaţi. „Să lăsăm autorităţile să îşi facă treaba. Nu este nicio acuzaţie. Mă ştiu un om drept. A fost o percheziţie şi atât“, a spus primarul Ionuţ Stan, de la PNL, la ieşirea din sediul primăriei. 

Acuzat că a obligat un asistent să muncească la construcţie vilei sale

Primarul Stan a fost acuzat în nenumărate rânduri de comiterea unor fapte de natură penală. 

În urmă cu un an, Irinel Cotojman, care era angajat în postul de asistent medical comunitar în cadrul Primăriei comunei Albeni, din judeţul Goprj, a depus o cerere neobişnuită. Acesta îi cerea primarului localităţii, Ionuţ Stan, să-i returneze şpaga pe care susţine că i-a dat-o pentru a fi angajat. Irinel Cotojman a fost angajat în cadrul Primăriei Albeni în anul 2018. „Vă rog a-mi aproba prezenta cerere prin care solicit în mod direct să-mi restituiţi sumele de bani pe care le-aţi cerut de-a lungul celor aproximativ trei ani de când sunt angajat la UAT Albeni.
 
Sumele pe care mi le datoraţi sunt următoarele:
- 3.000 Euro pentru angajarea mea în data de 06-11-2018, orele 18,00, în locaţia Câmpu Mare;
- 1.000 de lei + 20 litri vin alb în data de 02-07-2019; 
- 500 de lei banii mei pe care i-aţi pretins în schimbul semnării actelor pentru sporul COVID-19;
- Cât credeţi de cuviinţă dumneavoastră să-mi daţi pentru cele şase luni în care am muncit la vila d-voastră din Târgu Jiu. 
 
Cu această ocazie vă informez că o să-mi dau demisia pe loc în momentul în care o să-min recuperez aceşti bani“. 
 
Mai mult decât atât, asistentul susţine că a mun cit la construcţia vilei din Târgu Jiu a primarului Stan, alături de alţi angajaţi, deşi se afla în timpul programului de lucru de la Primăria Albeni. 
 
Irinel Cotojman a depus şi o plângere penală împotriva primarului Stan cu privire la şpăgile pe care le-ar fi dat. 
În spaţul public au apărut o serie de înregistrări video în care primarul Stan recunoaşte că s-au dat bani pentru o angajare. 
 

Acuzat de un medic 

 
Şi un medic de familie l-a acuzat pe primar de o serie de fapte penale, cum ar fi şantaj. Acesta ar fi făcut o pasiune pentru doctoriţă, deşi era însurat, şi ar fi ameninţat-o cu fotografii compromiţătoare. 
Alţi salariaţi din cadrul primăriei au depus plângeri penale împotriva primarului liberal, pentru purtare abuzivă. Primarul Stan îi pedepsea şi îi trimitea să meargă pe jos în cele mai îndepărtate sate pentru a încasa taxele şi impozitele, deşi acolo nu mai erau decât caâteva locuinţe. 
 
Vă recomendam să citiţi şi 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările