Mai mulţi profesori din Gorj au cerut să facă în continuare cursuri online. „Au invocat probleme medicale“

Mai mulţi profesori din Gorj au cerut să facă în continuare cursuri online. „Au invocat probleme medicale“

Profesorii au depus solicitări pentru a face în continuare cursuri online            FOTO: Robert Ghement

Un grup de 11 cadre didactice din judeţul Gorj desfăşoară în continuare cursuri online, deşi şcolile s-au redeschis de pe data de 8 februarie.

Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, a spus că solicitările au fost depuse la şcolile de care aparţin, iar motivele invocate sunt de ordin medical: „Au depus solicitări pentru a efectua în continuare cursuri online. Au motivat existanţa unor probleme medicale, care-i împiedicîă să vină la şcoală. Estge un drept asigurat prin legislaţia actuală“. 

Un elev de la clasa pregătitoare, depistat cu COVID-19

Un elev de la clasa pregătitoare de la Şcoala Gimnazială din Motru a fost depistat pozitiv cu COVID-19, iar toţi cei 27 de elevi din clasă au rămas acasă. 

„Toţi copiii din clasă au rămas acasă pentru a efectua cursuri online. Măsura a fost impusă de Direcţia de Sănătate Publică Gorj, considerându-se că au fost contacţi. Şi doamna învăţătoare se află în aceeaşi situaţie“, a spus Nicolae Negrea, inspector general adjunct al ISJ Gorj. Copilul s-ar fi infectat cu SARS-CoV-2 de la bunica sa, care era bolnavă. Elevul nu are simptome. 
 
În restul şcolii, cursurile se desfăşoară normal, dar de marţi, 16 februarie, se va trece la metoda de predare specifică scenariului galben, ca urmare a creşterii ratei de infectare în municipiul Motru. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările