Lucrări de restaurare la mausoleul din Târgu Jiu, unde se află rămăşiţele pământeşti ale Ecaterinei Teodoroiu

Lucrări de restaurare la mausoleul din Târgu Jiu, unde se află rămăşiţele pământeşti ale Ecaterinei Teodoroiu

Mausoleul „Ecaterina Teodoroiu“ este restaurat din

Mausoleul „Ecaterina Teodoroiu“ este restaurat din nou. Este vorba de lucrări de întreţinere care se efectuează anual sau chiar de mai multe ori pe an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mausoleul unde se află rămăşiţele pământeşti ale eroinei de la Jiu a fost restaurat în urmă cu doi ani: „Au început lucrările periodice de întreţinere şi conservare a Mausoleului „Ecaterina Teodoroiu”.
Intervenţia este una obligatorie, lucrările fiind prevăzute în Documentaţia privind exploatarea, întreţinerea, repararea şi urmărirea comportării în timp a construcţiei.
 
Graficul de execuţie este împărţit în trei etape care se vor desfăşura în perioada mai – noiembrie a acestui an şi care prevăd operaţiuni de desprăfuire, biocidare, îndepărtare a corpurilor biologice şi hidrofobizare“, a transmis viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Gabriel Coica.

40.000 de lei costă lucrările de intervenţie

Doru Strâmbulescu, directorul Centrului „Constantin Brâncuşi“, a precizat că suma alocată pentru operaţiune din această perioadă este de 40.000 de lei şi că lucrările ar putea fi reluate în vară: „Este o soluţie care trebuie făcută pentru orice monument de artă restaurat, pentru că trebuie întreţinute pentru a fi într-o stare bună în permanenţă“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările