Italianul infectat cu coronavirus s-a întâlnit cu oameni de afaceri din Gorj şi cu primari. Era interesat să înfiinţeze un fond de vânătoare

Italianul infectat cu coronavirus s-a întâlnit cu oameni de afaceri din Gorj şi cu primari. Era interesat să înfiinţeze un fond de vânătoare

În Gorj s-au declanşat operaţiuni de identificarea şi izolare a persoanelor care au intrat în contact cu italianul bolnav cu coronavirus

O stare de panică s-a instalat în mai multe localităţi din judeţul Gorj, unde italianul Cesare Emenddatori (72 de ani) a stat timp de câteva zile. Acesta este căsătorit cu o gorjeancă din localitatea Bîlteni, dar femeia nu a venit cu el.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Italianul, susţine prefectul judeţului Dolj, a intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane din judeţele Dolj şi Gorj. Cesare Emenddatori a ajuns în ţară pe data de 18 februarie şi a închiriat o maşină din Craiova cu care a venit la Bîlteni. Vasile Vlăduleanu, primarul localităţii Bîlteni, a spus că italianul a avut mai multe întâlniri cu diferite persoane, în special în Târgu Jiu, unde deţine o locuinţă: „A venit pe data de 18 februarie cu copilul de 10 ani. L-a lăsat la bunicii băiatului în satul Peşteana, apoi el a plecat la Târgu Jiu şi a stat într-un apartament pe care-l deţine. A doua zi s-a dus la Primărie la Drăguţeşti şi a plătit taxele şi impozitele locale. A avut întâlniri de afaceri şi a revenit pe data de 22 februarie, dimineaţa, când şi-a luat copilul şi a plecat în Italia”.
 
Cesare Emenddatori s-a mai întâlnit cu şi cu primarul localităţii Slivileşti, Sorin Bucurescu, Acesta a spus că italianul dorea să cumpere terenuri pentru a înfiinţa un fond de vânătoare. 
 
Primarul localităţii Bîlteni a precizat că gorjeana este căsătorită de 12 ani cu italianul, dar că femeia nu a venit cu acesta: „Soţia nu a venit. A rămas acolo. A venit singur cu copilul. Ei sunt căsătoriţi  de 12 ani şi locuiesc în Italia“. Primarul Vasile Vlăduleanu susţine că italianul a avut un contact fizic cu o vecină cu care se înţelege bine, în momentul în care acesta a plecat spre Italia.
 

Locuinţele unde a stat italianul şi locurile unde acesta s-a deplasa, verificate 

 
Autorităţile din judeţul Gorj s-au deplasat marţi seara în localitatea Peşteana-Jiu, din comuna Bîlteni, pentru a lua măsuri. Oamenii s-au panicat, mai ales atunci când au auzit că trebuie să stea izolaţi în locuinţe 14 zile. 
Autorităţile s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili persoanele care au intrat în contact cu ialianul care a fost diagnosticat cu coronavirus. Au fost luate probe de la mai multe persoane şi au fost trimis la analize. 
De asemenea, şi locuinţa din Târgu Jiu a italianului a fost vizată de o verificare epidemiologică. Vecinii acestuia au stat de vorbă cu autorităţile. 
 

Un tânăr şi soţia lui s-au întâlnit cu italianul. Cei doi au venit la spital

 
Italianul a avut o serie de întâlniri de afaceri. Marţi seara, un tânăr din Târgu-Jiu şi soţia lui s-au prezentat la Spitalul din Târgu-Jiu, pentru că s-au întâlnit cu cetăţeanul italian. Dumitru Vienescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a spus că cei doi sunt izolaţi: „Bărbatul este în Camera de Gardă, cu soţia acestuia. Sunt izolaţi la spital şi urmează să fie luată decizia dacă vor rămâne în spital sau să fie trimişi la domiciliu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: