Holograme cu marele sculptor Constantin Brâncuşi şi operele sale, proiectate pe o stradă monument istoric din Târgu Jiu

Holograme cu marele sculptor Constantin Brâncuşi şi operele sale, proiectate pe o stradă monument istoric din Târgu Jiu

Foto: Arhivă Adevărul

Holograme cu Brâncuşi şi operele sale vor fi proiectate pe Calea Eroilor, stradă monument istoric care face parte integrantă din Ansamblul monumental brâncuşian din Târgu Jiu.

Proiectul va fi derulat de către Universitatea „Constantin Brâncuşi“, care va achiziţiona, printr-un proiect cu finanţare europeană, echipamente de ultimă generaţie pentru a prezenta imagini.
 
„Ne-am propus să achiziţionăm şi echipamente care să ne permită proiectarea unor holograme şi îmi doresc să facem un lucru inteligent, deoarece ne dorim să avem un smart city. Facultatea de Inginerie se află pe Calea Eroilor şi cred că v-ar plăcea să vedeţi holograme poate cu operele lui Brâncuşi, poate cu marele sculptor sau din atelierul lui Brâncuşi. Cred că asta este menirea noastră.
 
Vom încerca să dăm culoare oraşului, deoarece sunt studenţi, sunt tineri care se manifestă altfel, care trebuie încurajaţi şi sprijiniti. O să promovăm în continuare universitatea şi studenţii“, a spus Luminiţa Popescu, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ .
 

Proiectul a fost aprobat pentru finanţare

 
Universitatea „Constantin Brâncuşi” a reuşit să obţină finanţarea pentru derularea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii digitale a UCB în vederea pregătirii acesteia pentru meseriile viitorului”, în valoare de peste 15 milioane de lei.
 
Finanţarea este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „În conformitate cu Lista intermediară a proiectelor admise/respinse rezultată în urma etapei de evaluare calitativă, proiectul depus de instituţia de învăţământ superior a obţinut 81 de puncte din maximul de 100, fiind declarat admis. Prin acest proiect, conducerea instituţiei de învăţământ superior şi-a propus dezvoltarea infrastructurii digitale a universităţii, îmbunătăţirea competenţelor digitale ale studenţilor, cadrelor didactice şi de cercetare, dar şi pe cele ale personalului didactic auxiliar şi pregătirea universităţii pentru provocările prezentului şi viitorului“, se arată într-un comunicat de presă al UCB.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările