Candidat cu studii superioare, aspirant la un post de om de serviciu în spitalul din Târgu Jiu

Candidat cu studii superioare, aspirant la un post de om de serviciu în spitalul din Târgu Jiu

Pentru cele 57 de posturi scoase la concurs s-au înscris 650 de candidaţi                       Foto: SJU Tg Jiu

Concurenţa pe posturile scoase la concurse către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu este foarte mare. Pentru cele 57 de posturi s-au înscris la concurs 650 de candidaţi. Printre ei se află şi o persoană cu studii superioare care vrea să lucreze ca om de serviciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am fost informat de către secretarul de comisie că pentru un post de îngrijitor de curăţenie a depus dosarul o persoană care a terminat facultatea. Oamenii doresc să participe la concurs şi să ocupe aceste posturi indiferent de forma de şcolarizare poate şi pentru că sunt bine plătite“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Salariul unui îngrijitor este de minimum 3.000 de lei

Oamenii sunt atraşi de salariile foarte mari din sistemul sanitar. De exemplu, un îngrijitor câştigă minimum 3.000 de lei. „Salariul pentru un îngrijitor porneşte de la 3.000 de lei, în funcţie de sporurile de la care porneşte. Un asistent primeşte un salariu de 5.000-6.000 de lei, depinde de locul de muncă, pentru că vor beneficia de sporuri“, a precizat Dumitru Vienescu.

Peste 250 de candidaţi pentru 15 posturi de infirmieri

Cea mai mare concurenţă se înregistrează pentru posturile de infirmier. „Concurenţa este destul de mare. De exemplu, pe cele 15 posturi de infirmier sunt depuse 252 de dosare, pentru două posturi de asistent la ATI sunt depuse 80 de dosare“, a menţionat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

„Este un deficit mare“

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu spune că există un deficit de personal mare şi acesta a fost motivul pentru care posturile au fost scoase la concurs: „Este un deficit mare la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă, pentru că nu s-au mai făcut angajări. Sunt secţii care pe normativ trebuie să funcţioneze cu cinci infirmieri şi sunt angajaţi decât trei. Sunt şi secţii non COVID-19 unde se vor face angajări. Pe baza analizei privind deficitul de personal a fost făcută propunerea şi aprobată de Comitetul Director pentru ocuparea a 57 de posturi la nivelul spitalului“.

Vă recomandăm să citiţi şi 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările