Turistă din Bran, accidentată, dusă într-un loc sigur şi tratată de jandarmii montani şi salvamontişti

Turistă din Bran, accidentată, dusă într-un loc sigur şi tratată de jandarmii montani şi salvamontişti

Jandarmii de la Postul Montan Peştera au intervenit sâmbătă, în urma unui apel telefonic, în Munţii Bucegi, pentru a  sprijini o femeie accidentată.

„Turista, în vărstă de 49 de ani, din Bran, se deplasa pe un traseu montan împreună cu alte persoane cu intenţia de a ajunge la un obiectiv turistic. La un moment dat, în zona Piciorul Babelor s-a accidentat şi a cerut ajutorul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor. Ajunşi la faţa locului, jandarmii de la Postul Montan Peştera împreună cu salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor”, au precizat jandarmii.
 
În urma investigaţiei, femeie a suferit o luxaţie la piciorul drept. Salvatorii au condus-o până la Peştera, de unde a fost preluată şi transportată la Braşov.
 
Turiştii aflaţi în dificultate în Munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037/0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la posturile Zănoaga şi Peştera.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările