Traseul de vis din Munţii Bucegi: Cheile Zănoagei - Lacul Scropoasa - Cheile Orzei - Cascada Şapte Izvoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu v-aţi planificat încă zilele de concediu sau vreţi să mai “furaţi” un weekend de aer tare de munte, vă propunem unul dintre cele mai frumoase trasee din Munţii Bucegi, de dificultate medie. Este vorba de traseul Cheile Zănoagei – Lacul Scropoasa – Cheile Orzei - Cascada Şapte Izvoare.

Este un traseu bine marcat, aşa că nu aveţi cum să vă rătăciţi. Este de preferat, însă, să îl începeţi în prima parte a zilei, pentru a nu veni la locul de cazare pe înserat, întrucât zona este frecventată de urşi.

image
image

Cea mai bună variantă de a ajunge la Cheile Zănoagei este DN 71 Târgovişte – Sinaia. Părăsiţi DN 71 şi intraţi pe DJ 713 - Cabana Cuibul Dorului - Şaua Dichiu.

De la Cuibul Dorului faceţi stânga spre platoul Padina, pe drum asfaltat recent şi mergeţi până ajungeţi la Campingul Zănoaga.

De la Campingul Zănoaga există indicator Lacul şi Cabana Scropoasa.

Se trece apa pe un podeţ din capătul din stânga al campingului şi se urmează marcajul cruce albastră.

Ţinând partea stângă a Lacului Scropoasa, ajungeţi la capătul Cheilor Orzei. Nu departe se află şi Cascada 7 Izvoare, care se spune că are cea mai pură apă din lume.

FOTO: hailabord.ro

image

Traseul Cheile Zanoagei – Lacul Scropoasa – Cheile Orzei - Cascada Sapte Izvoare – este un traseu destul de scurt, de aproximativ o oră şi jumătate, dar plin de peisaje de vis. Cheile Zanoagei din Munţii Bucegi fac parte din Rezervaţia naturală Zănoaga.  

Lacul Scropoasa şi Cheile Orzei

image

Lacul Scropoasa este un lac de baraj artificial construit în anul 1929 în scopuri hidroenergetice, situat la aproape 1200 de metri altitudine, cu o suprafaţă 5,7 hectare. Lacul Scropoasa alimentează hidrocentrala de la Dobreşti, una dintre cele mai vechi din România, construită în anul 1936. Barajul Scropoasa are 27 de metri înălţime şi 6 metri lăţime.

image

Acestea sunt cele mai înguste chei de pe cursul râului Ialomiţa şi unele dintre cele mai înguste din România.

Posibilităţi de Cazare

Campingul Zănoaga

Camping "Zanoaga" este situat în Parcul Natural Bucegi, - Punctul Zanoaga (Platoul Zanoaga, în apropierea Cheilor Zanoagei-DJ714), judeţul Dâmboviţa. Este amplasat într-o zonă de o frumuseţe rară, pe malul Ialomiţei.
 

Camping "Zanoaga", prin cele 14 casute (bungalouri), cu câte două paturi, poate asigura cazarea pentru un număr maxim de 28 de persoane. Atât grupurile sanitare existente în incintă, cât şi căsuţele mobilate sunt dotate corespunzator cerinţelor în materie şi după normele europene. Mai dispune de 12 locuri de campare, 3 foişoare şi recepţie. Este dotată cu staţie de epurare proprie.

image

Locurile de campare oferă posibilitatea conectării la reţeaua de energie electrică. Accesul se realizează din DN71 Targoviste - Sinaia, continuând pe DJ713 Cuibul cu Dor - Piatra Arsă până la Cabana Dichiu şi apoi pe DJ713A până la intesecţia cu DJ714.

image

Tarife cazare:

- 50 lei/casuta/noapte,

Tarife campare:

- 25 lei/rulota/noapte,

- 20 lei/cort 3-4 persoane,

- 15 lei/cort 1-2 persoane

Cabana Bolboci  

Cabana Bolboci are 60 locuri de cazare împărţite în două corpuri: cabana mare care dispune de 3 camere triple cu băi proprii, 2 camere cu 4 paturi cu băi proprii, 4 camere duble şi mansardă cu 10 pături deservite de 2 băi şi cabana mică ce dispune de 4 camere duble cu TV şi privelişte spre lac şi un duplex cu TV deservite de o baie. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite