Mai multe persoane au obţinut credite de peste 2 milioane de lei, cu acte false, dându-se pensionari

Mai multe persoane au obţinut credite de peste 2 milioane de lei, cu acte false, dându-se pensionari

Zeci de percheziţii au avut loc, miercuri, în Bucureşti şi cinci judeţe, printre care şi Dâmboviţa, la persoane bănuite că au luat credite cu acte false. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 2.335.000 de lei.

 
Poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat 32 de percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Călăraşi, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, potrivit Mediafax.
 
Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, 11 persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi facilitat obţinerea în mod fraudulos de credite de către persoane fizice, prin folosirea unor venituri din pensie falsificate.
 
De asemenea, grupul infracţional s-ar fi ocupat cu recrutarea şi determinarea mai multor persoane din medii defavorizate, având situaţii materiale precare, să inducă în eroare funcţionari ai mai multor instituţii de credit, fapte consumate ori rămase în forma tentativei.
 
Persoanele bănuite ar fi folosit înscrisuri falsificate, respectiv taloane de pensii şi decizii de pensionare, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust, în urma solicitării unor credite şi finanţări.
 
La activitatea infracţională au participat şi alte persoane bănuite în cauză, care ar fi obţinut produse de creditare, folosind documentele false puse la dispoziţie de membrii grupării, conform IGPR.
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 2.335.000 de lei.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe înscrisuri, bani şi medii de stocare. 30 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.C., în vederea continuării cercetărilor.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările