Centrul de Asistenţă Medico Social Niculeşti, în atenţia DSP. Directorul de acolo a fost confirmat cu COVID

Centrul de Asistenţă Medico Social Niculeşti, în atenţia DSP. Directorul de acolo a fost confirmat cu COVID

După centrul de bătrâni din Răcari, acolo unde au murit, deja, trei persoane, un alt centru social din Dâmboviţa ar putea intra în carantină.

 
Directorul Centrului de Asistenţă Medico – Social Niculeşti, judeţul Dâmboviţa, a fost depistat pozitiv. Bărbatul are 64 de ani, iar virusul COVID – 19 l-a luat de la băiatul său, depistat şi el pozitiv încă de marţi şi internat la Spialul Colentina din Bucureşti.
 
„Dupa cum ati aflat in momentul de fata avem 3 cazuri de "pozitiv". Unul in Movila si internat la Targoviste si doua in Niculesti si internate in Buc. Cele doua cazuri din Niculesti, Panait Daniel si Panait Bogdan tata si fiu precum si cel din Movila sunt in afara de pericol. Tatal care este si Director al Centrului de Asistenta Medico-Sociala-CAMS Niculesti a "dobandit" virusul de la fiul sau care a fost dpistat pozitiv cu o zi inainte de a-si face testul. In data de 07 mai a fost anuntat ca este pozitiv, dar asimptomatic si a fost internat in spital. Astazi DSP Dambovita a efectuat ancheta epidemiologica la CAMS si a dispus masurile necesare in astfel de situatii, inclusiv izolare la domiciliu pt. unii din contactii sai. In randul personalului si al pacientilor nu exista niciun caz de infectare si niciun risc pentru populatie. Luni vor fi testati toti cei cu care au intrat in contact direct cu dl director”, a spus, pe pagina sa de Facebook, primarul comunei Niculeşti, Soare Dorinel.
 
În Răcari peste 50 de persoane din centrul de bătrâni sunt infectate cu noul coronavirus şi internate la secţia de boli infecţioase din Târgovişte.
 
 
 
Numărul deceselor cauzate de COVID-19, în Dâmboviţa, a urcat la opt, după ce duminică, 10 mai, a fost confirmat decesul unei femeie în vârstă de 82 de ani, sosită din focarul de la centrul de bătrâni din Răcari.
 
Potrivit autorităţilor medicale, femeie avea comorbidităţi multiple: DZ tip II, FiA paroxistica, HTA, boala Alzheimer. 
 
Ea a primit confirmarea pozitivării în data de 21.04.2020, iar la 10.05.2020 a murit. Acesta este cel de-al treilea deces înregistrat la Răcari.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările