Bătrână ţinută opt ore în frig, în curtea spitalului din Târgovişte. Avea febră, convulsii şi frisoane. „Medicii au zis că mai bine stăteam acasă“

Bătrână ţinută opt ore în frig, în curtea spitalului din Târgovişte. Avea febră, convulsii şi frisoane. „Medicii au zis că mai bine stăteam acasă“

Sursa arhivă

O pacientă în vârstă de 83 ani, în stare febrilă, cu convulsii şi frisoane, a aşteptat opt ore într-un cort neîncălzit din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, până când cineva a putut să o preia pentru investigaţii - relatează Digi24.

Ştiri pe aceeaşi temă

Digi24 precizează că este vorba despre o femeie în vârstă de 83 de ani, adusă cu ambulanţa. Managerul Spitalului din Târgovişte recunoaşte că timpul de aşteptare a crescut, dintr-un motiv simplu: sunt tot mai mulţi pacienţi şi insuficient personal.

Fiica pacientei: "Mi-a zis doamna de la Salvare că va trebui să aştepte cam mult, dar dacă îmi zicea condiţiile în care trebuie să aştepte, nu o lăsam să meargă pentru că i-a făcut mai rău aşteptarea.

Când a ajuns, te întreabă: De ce aţi venit aici? Ce s-a întâmplat? A spus: Mi-e rău. (medicii – n.r.): Păi şi ce căutaţi? Mai bine stăteaţi acasă.

Au ţinut-o..., era urgenţă, femeie în vârstă, temperatură, frisoane şi au ţinut-o, de la 1 până la 8 seara nu i-au făcut nimic, într-un cort neîncălzit.

Este la pneumologie, într-o rezervă în care a tremurat de frig toată noaptea. Are doar o jumătate de păturică. Nu i s-a adus pătură nici până azi la 12".

Claudiu Dumitrescu, manager de spital: "Timpul de aşteptare la primă urgenţă a crescut şi asta are două motive - numărul mare de pacienţi în 24 de ore. La noi se ajunge la 300 de prezentări într-o zi. Al doilea motiv este numărul mic de medici specialişti de medicină de urgenţă pe care îi avem la spital.

Corturile au un sistem de încălzire. În mare parte au fost înlocuite cu containere. Cele 2, 3 corturi care au mai rămas au un sistem de încălzire, dar când temperatura scade ele nu fac faţă să asigure o temperatură optimă normală în anumite perioade. Facem eforturi disperate să înlocuim toate corturile cu containere mai performante de încălzire". 

Pe aceeaşi temă: 

Motivul revoltător pentru care pacienţi suspecţi de COVID-19 au aşteptat şi 16 ore în triajul de la Urgenţa din Botoşani 

E jale la Ploieşti. Pacienţii testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, ţinuţi pe bancă în faţa spitalului. „Au dat-o afară cu o ciorbă în caserolă, iar ea are nevoie de oxigen“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările