VIDEO Plantaţie de canabis întinsă pe 6 hectare, descoperită în Dâmboviţa. Poliţiştii au confiscat peste o tonă de droguri

VIDEO Plantaţie de canabis întinsă pe 6 hectare, descoperită în Dâmboviţa. Poliţiştii au confiscat peste o tonă de droguri

Poliţiştii din Dâmboviţa au confiscat sute de kilograme de canabis şi sticluţe cu ulei de cânepă

În urma a opt percheziţii, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmboviţa au indisponibilizat 250 de kilograme de plante susceptibile a fi canabis, peste 300 de sticluţe de ulei de cânepă şi aproximativ 120 de kilograme de seminţe de cânepă.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Începând cu data de 21 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmboviţa, au efectuat cercetări într-un dosar penal de trafic de droguri de risc.
 
Poliţiştii au efectuat 8 percheziţii domiciliare în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Prahova şi în municipiul Bucureşti, în localităţile Morteni, Afumaţi, Popeşti-Leordeni şi Ştefeşti şi au  pus  în executare 7 mandate de aducere”, a transmis, vineri, Poliţia Română.
 
Astfel, au fost descoperite 250 de kilograme de plante susceptibile a fi canabis, 335 de sticluţe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de seminţe de cânepă şi o tonă de masă verde, ce a fost sigilată corespunzător.
 
Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii mai 2020, cei în cauză ar fi cultivat cânepă cu conţinut de THC pe 6 hectare, în localitatea Morteni, fără a deţine o autorizaţie necesară în acest sens.
 
Ulterior, masa vegetală obţinută ar fi fost transportată pentru uscare într-o hală din localitatea Afumaţi.
 
Plantaţia ar fi fost înfiinţată în scopul procesării şi extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieţei de consum.
 
Doi bărbaţi, de 52 şi 44 de ani, bănuiţi de trafic de droguri de risc, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările