VIDEO Mănăstire din Suceava devastată de un incendiu înspăimântător. Lăcaşul cu cult a ars a patra oară de la construire

VIDEO Mănăstire din Suceava devastată de un incendiu înspăimântător. Lăcaşul cu cult a ars a patra oară de la construire

Incendiu la Mănăstirea "Sfântul Mina" din Suceava

Mănăstirea „Sfântul Mina” din Suceava a luat foc în dimineaţa zilei de duminică, 24 iunie, din cauza unei sobe metalice nesupravegheată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un incendiu puternic a a avut loc în această dimineaţă la Mănăstirea „Sfântul Mina” din satul Roşiori, comuna Forăşti, judeţul Suceava. Chiliile călugărilor au luat foc la primele ore ale dimineţii. Aceştia au reuşit să iasă singuri, fără ca nimeni să fie rănit.

Pompierii suceveni au intervenit cu şapte autospeciale, două autoscări de lucru la înălţime, o ambulanţă SMURD şi şase autospeciale ale serviciilor voluntare.

După câteva ore de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să stingă focul, care a cuprins 1.400 de metri pătraţi de clădiri, riscând să se extindă la tot complexul monahal.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra provenită de la un mijloc de încălzire nesupravegheat, o sobă metalică fără acumulare de căldură”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, sublocotenentul Alin Găleată.

Mănăstirea „Sfântul Mina” a fost ridicată la mijlocul secolului al XIX-lea şi a luat foc în mai multe rânduri. Prima dată a fost cuprinsă  de flăcări la scurt timp după ce a fost construit, lăcaşul de cult fiind incendiat de către tătari. Ulterior, în timpul regelui Carol al II-lea, mănăstirea a luat din nou foc, din motive necunoscute. În perioada comunistă, la sfârşitul anilor ’40, comuniştii au incendiat şi ei lăcaşul de cult din satul Roşiori, însă focul a fost stins de către localnici.


Alte ştiri pe această temă:

Locatarii unui bloc din Curtea de Argeş, evacuaţi prin balcoane după ce casa scării s-a umplut cu fum în urma unui incendiu

Un copil s-a electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon CFR, provocând un arc electric, care a declanşat un incendiu

Şapte maşini au fost mistuite de flăcări într-un service din oraşul Năsăud

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările