Situaţie revoltătoare la Suceava: 20 de cadre medicale vor să se întoarcă la serviciu, dar nu vine nimeni să le testeze pentru COVID-19

Situaţie revoltătoare la Suceava: 20 de cadre medicale vor să se întoarcă la serviciu, dar nu vine nimeni să le testeze pentru
COVID-19

FOTO: Adevărul

Un număr de 20 de cadre medicale au transmis o scrisoare Prefecturii Suceava, explicând că s-au infectat cu noul virus la începutul pandemiei, iar acum se simt bine şi ar vrea să se întoarcă la serviciu. Numai că salariaţii trebuie retestaţi şi nu vine nimeni să le ia probe. Asistentele rămase pe baricade în Spitalul Suceava spun că sunt suprasolicitate şi nu mai fac faţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scrisoarea transmisă la Prefectura Suceava a fost semnată de 13 medici şi 7 asistente medicale. Între medicii care aşteaptă să fie retestaţi pentru a se putea întoarce la serviciu, în Spitalul Judeţean Suceava, sunt şi infecţionişti.

Cele 20 de cadre medicale s-au infectat cu Covid 19 atunci când a început pandemia, s-au izolat şi tratat acasă, iar acum se simt bine, dar nu au voie să părăsească locuinţele. Ei trebuie să se retesteze şi aşteaptă de zile bune ca cineva de la SMURD sau Serviciul Judeţean de Ambulanţă să vină să le preleveze probele pentru laborator. Abia după ce rezultatele vor fi negative, cei 20 se vor putea întoarce la serviciu.

„Vă rugăm să dispuneţi ca o ambulanţă SMURD/SAJ cu asistent să efectueze recoltarea rapidă a probelor, la locuinţele celor carantinaţi. Să aibă şi sprijinul unui echipaj de poliţie pentru a putea fi identificate rapid locuinţele persoanelor carantinate ce urmează a fi testate. Să acceleraţi eliberarea rezultatelor PCR şi să trimiteţi avizele epidemiologice. (...) Aşteptăm de mai multe zile acest demers, dar se pare că deciziile strategice întârzie. În tot acest timp, personalul medical disponibil în Spitalul Judeţean Suceava este copleşit. Vrem să ne întoarcem la muncă. Vrem să vă ajutăm! URGENT înseamnă ACUM”, este mesajul cadrelor medicale, pe care autorităţile l-au ignorat până acum.

În paralel, asistentele care au rămas pe baricade la Spitalul Suceava sunt copleşite de valul mare de muncă şi cer ajutor prin postări pe Facebook.

„Am rămas putini, prea putini in aceasta lupta😔E dureros sa ţi vezi colegii cedând, unul câte unul. Este groaznic sa vrei sa ajuţi pacienţii , sa vrei sa faci mai mult, dar sa nu poţi pentru ca nu ai cu cine şi cu ce. Faceţi ceva oameni buni, trimiteţi ajutor! Salvaţi Suceava, nu lăsaţi oamenii sa moara!!!!!! Cedam şi noi cei care am mai ramas...ALOOOO!! Cei din conducerea judeţului,sunteţi bine?? Sunteţi în autoizolare, nu?? Va intreb:dormiţi bine noaptea???? , ca noi nu mai dormim de doua săptămâni. Fapte, vrem fapte, de vorbe suntem sătui!!!!!”, a scris asistenta medicală Lenuţa Maloş.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: