Mircea Macovei a demisionat din funcţia de director medical al Spitalului Suceava

Mircea Macovei a demisionat din funcţia de director medical al
Spitalului Suceava

Ortopedul Mircea Macovei. FOTO: Adevărul

Mircea Macovei şi-a depus demisia din funcţia de director medical al Spitalului Suceava vineri, 24 aprilie. Totodată, a anunţat că demisionează şi directoarea de îngrijiri, Doina Chirap.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doctorul Mircea Macovei a demisionat, vineri dimineaţă, din funcţia de director medical al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, transmite monitorulsv.ro.

Sursa citată arată că şi-a exprimat dorinţa de a părăsi funcţia de director de îngrijiri şi asistenta medicală Doina Chirap. Director medical interimar este locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, urmând ca în perioada următoare actualul management militar al spitalului să desemneze, pe durată limitată, un alt Comitet Director interimar care să asigure conducerea, după plecarea medicilor militari.

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, 23 aprilie, că nu poate accepta revenirea directorului medical al SJU Suceava, Mircea Macovei.

"Nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveţi în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă aveţi competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital. Ca atare, o spun limpede: nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă", a susţinut Orban.

Secretarul de stat Andrei Baciu, care l-a înlocuit pe Nelu Tătaru la şedinţa de guvern, a replicat că îi va transmite ministrului Sănătăţii acest lucru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările