Fost şef al Oficiului de Cadastru Suceava, condamnat pentru trafic de influenţă

Fost şef al Oficiului de Cadastru Suceava, condamnat pentru trafic de influenţă

Titi Petrea, fost șef al Oficiului de Cadastru Suceava

Un fost şef al Oficiului Judeţean de Cadastru Suceava, actual consilier judeţean ales pe listele PSD, a fost condamnat definitiv pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii. El nu va sta însă în spatele gratiilor, pentru că peseapsa este cu suspendare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Titi Petrea fusese trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, în urmă cu trei ani, iar dosarul s-a finalizat zilele trecute după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au analizat recursul.

Fostul director de la Cadastru a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni pentru o infracţiune de trafic de influenţă, la 2 ani de închisoare pentru o altă infracţiune de trafic de influenţă şi la 3 luni de închisoare pentru fals în declaraţii.

Fost şef al Vămii Siret, condamnat pentru trafic de influenţă

Pentru o altă faptă de fals în declaraţii judecătorii au constatat că a intervenit prescripţia. Lui Titi Petrea i s-a mai stabilit şi o perioadă de încercare de 5 ani, perioadă în care nu are voie să fie ales şi nici să ocupe vreo funcţie publică.

Titi Petrea a fost condamnat pentru că a cerut şi primit un teren de 1.000 de mp, situat în localitatea Molid, unde intenţiona să-şi construiască o casă de vacanţă. Pentru acest teren, fostul şef de la Cadastru s-a angajat „să-şi folosească influenţa asupra primarilor comunei Vama şi a oraşului Solca pentru retrocedarea către familia persoanei denunţătoare a unei suprafeţe de 14.960 mp".

De asemenea, actualul consilier judeţean a mai fost găsit vinovat şi pentru fals în declaraţii, după ce „a uitat" să treacă acest teren în declaraţia de avere.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli cele mai importante știri din oraș și județ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările