VIDEO Suceava, în carantină totală. Căile de acces în oraş, securizate de Armată şi Poliţie. Alte opt comune din judeţ, izolate prin ordonanţă militară

VIDEO Suceava, în carantină totală. Căile de acces în oraş, securizate de Armată şi Poliţie. Alte opt comune din judeţ, izolate prin ordonanţă militară

Oraşul Suceava

Grupul Comunicare Strategică a anunţat în seara zilei de luni, 30 martie, "carantinarea" oraşului Suceava şi a altor opt comune din judeţ, toate căile de acces în municipiul Suceava fiind deja securizate de Armată şi Poliţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat în seara zilei de luni, 30 martie, instituirea măsurii de carantinare a municipiului Suceava şi a opt comune limitrofe: Adâncata, Salcia, Bosanci, Ipoteşti, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei. 

Măsurile restrictive sunt instituite prin intermediul unei Ordonanţe Militare, cu numărul 6. 

În zona carantinată pe perioada stării de urgenţă este permisă intrarea şi ieşirea pentru:

- transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în zona carantinată, precum şi a aprovizionării populaţiei;

- persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor.

Accesul pe aeroportul internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava este permis doar pentru zboruri efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale.

Consiliul Judeţean Suceava împreună cu primarii şi consiliile locale din unităţile administrativ-teritoriale situate în zona de carantinare şi zona de protecţie vor lua măsuri de a asigura funcţionarea serviciile de protecţie şi asistenţă socială, funcţionarea corespunzătoare a serviciilor de utilităţi publice, precum şi aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susţinători sau altă formă de ajutor şi care nu se pot deplasa de la locuinţă/gospodărie.

La nivelul judeţului Suceava, au fost înregistrate până în seara zilei de luni, 30 martie, 593 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, ceea ce reprezintă aproximativ 27% din totalul pacienţilor din România.

Măsura radicală anunţată de ministrul Vela vine după anunţarea în seara zilei de luni, 30 martie, a 13 noi decese cauzate de COVID-19 în judeţul Suceava.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările