Când îşi reia activitatea cel mai mare bazar din Moldova. Decizia, aşteptată de peste 2.000 de comercianţi: „Nu mai au din ce trăi“

Când îşi reia activitatea cel mai mare bazar din
Moldova. Decizia, aşteptată de peste 2.000 de
comercianţi: „Nu mai au din ce trăi“

Imagine de arhivă din bazarul Sucevei. FOTO: realitatea.net

Bazarul din municipiul Suceava a fost închis pe 15 martie, printr-o decizie a municipalităţii  care a vrut ca astfel să-i protejeze şi pe comercianţi, şi pe clienţi de infecţia cu SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bazarul din municipiul Suceava, care este cel mai mare din Moldova, îşi va relua activitatea sâmbătă, 30 mai. Anunţul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu. Edilul a explicat că decizia a fost luată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. În bazar, sunt peste 2.000 de chioşcuri. Complexul comercial este parţial acoperit. Cele două hale au, în total, o suprafaţă de 11.200 de mp.

“Este o decizie greu de luat, facem tot ce este posibil să respectăm legea şi nu care cumva să ne trezim cu un focar de coronavirus în Bazar. Au venit la mine o parte dintre reprezentanţii comercianţilor din Bazar, care mi-au spus că de două luni şi jumătate nu au câştigat nici un ban, nu au din ce trăi. Nici la primărie situaţia nu este roz, sperăm să se mai încaseze taxe şi impozite până la 30 iunie, când expiră termenul de prelungire a facilităţilor fiscale acordate, îi înţelegem şi trebuie să le dăm o şansă şi acelor oameni să câştige o bucată de pâine”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul a explicat că activitatea bazarului va fi reluată doar după montarea a patru tuneluri de dezinfecţie în zonele de acces. În plus, toţi comercianţii şi clienţii acestora vor trebui să poarte măşti de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

“Ca măsuri de protecţie, vom monta patru tuneluri de dezinfectare, care pulverizează substanţe biocide, la intrările în bazar, din care două la poarta 1 - principală. În plus vom avea în teren Poliţia Locală, care va monitoriza respectarea măsurilor de siguranţă. De asemenea, avem circuite stabilite, se face intrarea pe poarta nr. 1 şi se face ieşirea pe poarta nr. 2, de lângă râul Suceava, iar altă intrare, auto, este la poarta nr. 3, cu ieşire la poarta nr. 4. Şi acolo vom avea organizat flux cu trecere prin tunel de dezinfecţie, astfel încât să avem control asupra a ceea ce trece prin Bazar. Pentru toţi cetăţenii care intră în bazar purtarea măştii este obligatorie. De asemenea, se va păstra distanţarea fizică, vom urmări să se respecte asta, de aceea vom avea forţe suplimentare de Poliţie în bazar, dar şi cu personalul administrativ vom monitoriza aceste aspecte”, a arătat alesul local.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: