Arhiepiscopia Sucevei luptă împotriva pandemiei cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou. Primar: „Cu ajutorul lui Dumnezeu, trecem peste val”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor
FOTO: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Preoţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor au scos racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou într-o procesiune pe străzile oraşului, pentru a combate pandemia de COVID. Procesiunea a avut loc în taină, fără public, în ziua în care gradul de infectare în Suceava a ajuns aproape de 7 la mia de locuitori.

Fără să anunţe în prealabil credincioşii, preoţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor au scos racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava într-o procesiune pe străzile oraşului, pentru a combate pandemia de COVID-19.

„Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, alături de clerici de la Centrul Eparhial Suceava, de un sobor de preoţi şi diaconi de la Catedrala Arhiepiscopală – Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, condus de stareţul arhimandrit Serafim Grigoraş, împreună cu protoiereii Protopopiatelor Suceava I şi II şi cu domnul Ion Lungu, primarul oraşului, a însoţit racla cu moaştele Sfântului mare făcător de minuni şi ocrotitor al cetăţii Sfântului Voievod Ştefan cel Mare”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al instituţiei bisericeşti.

La ceremonie a luat parte şi primarul Sucevei, Ion Lungu. „Eu cred în Dumnezeu şi-l mărturisesc. Dumnezeu lucrează prin oameni. Nimic nu se intâmpla fără voia lui. Ne rugăm lui Dumnezeu să-i vindece pe cei aflaţi în suferinţă, să-i întărească pe cei care se ocupă de tratarea lor.
Fac apel la suceveni să se vaccineze, să respecte regulile legate de pandemie şi cu ajutorul lui Dumnezeu vom trece şi acel nou val al pandemiei.Doamne ajută!”. 

moastele sfantului Ioan cel Nou de la Suceava

FOTO: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor 

Ceremonia a început în biserica „Sf. Gheorghe” a mănăstirii „Sf. Ioan”, după care racla a fost transportată cu un autoturism către bisericile „Sfânta Înviere”, Biserica Domniţelor, Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuţi, Biserica „Sfântul Andrei”, Mănăstirea Teodoreni, Biserica „Sfânta Treime”, Biserica „Sfântul Gheorghe” – Gară, Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, Biserica „Sfântul Dumitru”, Biserica „Sfântul Nicolae”, Biserica „Naşterea Maicii Domnului”, Catedrala „Naşterea Domnului”, Biserica „Sfânta Cruce”.

„Icoana şi racla cu moaştele Sfântului au ajuns şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, la Spitalul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Mucenic Zenovie Doctorul” şi la căminul de bătrâni din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, locuri în care ierarhul, alături de soborul însoţitor, a înălţat rugăciuni pentru însănătoşirea celor aflaţi pe patul durerii, pentru cei cuprinşi de boală şi de neputinţe trupeşti şi sufleteşti, dar şi pentru cei care se ostenesc în îngrijirea şi alinarea acestora”, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

La finalul procesiunii, racla cu moaştele Sfântului ocrotitor al Sucevei a fost aşezată în Catedrala Arhiepiscopală. 

Vă mai recomandăm:

Un fost patron de presă şi un fost puşcăriaş, reţinuţi la Alba Iulia pentru înşelăciune şi ameninţare

Povestea dramatică a castelului transilvănean Wesselényi. Ce rol a avut în salvarea orfanilor de război

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite