Program de rugăciune. Icoana Maicii Domnului Xenia de la schitul Horia ajunge la Urziceni

Program de rugăciune. Icoana Maicii Domnului Xenia de la schitul Horia ajunge la Urziceni

Icoana va fi adusă la urziceni FOTO ESC

În perioada 13-14 martie la Catedrala din Urziceni va avea loc un amplu program de rugăciune. Astfel, marţi 13 martie, la ora 15.00 va fi adusă Icoana Maicii Domnului Xenia de la Schitul Horia. Va fi primită de preoţii catedralei şi aşezată în sfântul lăcaş spre închinare, alături de moaştele Sfântului Ierarh Nectarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la ora 17.00 va avea loc Taina Sfântului Maslu oficiată de un sobor de şapte preoţi. De la ora 22.00 se va săvârşi Paraclisul Maicii Domnului şi slujba de Miezonoptică.  Icoana Maicii Domnului Xenia (străina) se găseşte, în original, la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia unde se află şi Brâul Maicii Domnului. Această icoana a fost descoperită de nişte marinari în chip miraculos şi pentru că nu au cunoscut provenienţa ei au numit-o Panaghia Xenia, ceea ce se traduce Maica Domnului Străina.  Odorul sfânt va rămâne în Catedrala din Urziceni până miercuri 14 martie ora 18.00.
 
Nădăjduim că prezenţa icoanei Maicii Domnului în mijlocul comunităţii credincioşilor din Urziceni va fi un prilej de binecuvântare şi ajutor de la Împărăteasa Cerurilor pentru toţi cei care o vor chema în rugăciune. De asemenea, sperăm ca popasul duhovnicesc de la mijlocul Postului Mare să fie şi un moment de întărire şi fortificare duhovnicească în asaltul spiritual către Lumina Învierii, a anunaţt părintele Bogdan Ionuş Stancu, parohul catedralei Urziceni. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările