Cum se acordă prima de activare. Câţi bani primesc şomerii care se angajează

Cum se acordă prima de activare. Câţi bani primesc şomerii care se angajează

Şomerii care se angajează primesc bani de la stat FOTO Adevărul

pentru stimularea ocupării forţei de muncă, şomerii care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, beneficiază de o primă de activare în valoare de 1.000 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa aduce la cunoştinţa şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, beneficiază de o primă de activare în valoare de 1.000 lei. 
Pentru a beneficia de această primă, este obligatoriu ca, anterior încadrării în muncă, să fi fost înregistraţi în evidenţele AJOFM Ialomiţa cel puţin 30 de zile. Prima de activare se va acorda în doua tranşe, astfel: 50% la data angajării, iar 50% urmează să fie acordaţi după expirarea perioadei de 3 luni de la angajare. Nu beneficiază de aceasta primă persoanele care se încadreaza la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimele 12 luni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: