Bătrâneţe chinuită într-un azil privat. 20 de vârstnici ţinuţi în frig şi  înfometaţi

Bătrâneţe chinuită într-un azil privat. 20 de vârstnici ţinuţi în frig şi  înfometaţi

Scandal în judeţul Ialomiţa. 20 de bătrâni cazaţi într-un azil privat, amplasat în localitatea Dridu, au fost descoperiţi înfometaţi şi înfriguraţi. Autorităţile susţin că azilul, deşi privat, este subvenţionat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 3, Bucureşti.

Un telefon anonim dat Prefecturii Ialomiţa în urmă cu două săptămâni scotea la iveală faptul că, la marginea judeţului, într-un azil privat, 20 de bătrâni fac foamea şi stau în frig, fiind trataţi cu nepăsare de administratorul localului. 
 
La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Ialomiţa care au descoperit numeroase nereguli, mai ales în ceea ce priveşte alimentaţia beneficiarilor. 
 
„Am făcut un control şi am descoperit că bătrânii stăteau în frig şi că mesele nu erau asigurate corespunzător. Mai mult, unitatea funcţiona cu un număr limitat de angajaţi” precizează Silviu Vlădăreanu, directorul AJPIS Ialomiţa. 
 
Risipă de bani publici
 
Azilul privat din Dridu aparţine fundaţiei ilfovene „Punte între generaţii” şi a fost construit în 2012, în curtea fostului CAP din localitate. Unitatea beneficiază şi de subvenţie de la stat, o parte din serviciile beneficiarilor fiind decontate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 3, Bucureşti. Instituţia plăteşte 40 % din banii pe care bătrânii şi aparţinătorii lor îi oferă pentru fi cazaţi la Dridu. Căminul aparţine Ancuţei Costescu, care a refuzat să explice situaţia în momentul în care a fost contactată telefonic. „Nu am ce detalii să vă spun acum, o să revin eu cu telefon” a precizat Ancuţa Costecu. 
 
Măsuri adoptate
 
Astfel, în cursul acestei săptămâni reprezentanţi ai AJPIS, DSP Ialomiţa şi ITM Ialomiţa au realizat un control amănunţit pentru a descoperi maniera în care au fost ţinuţi cei 20 de bătrâni, cazaţi la Dridu tocmai din Sectorul 3 Bucureşti. În urma controalelor, administratorul Ancuţa Costescu a fost obligată să le asigure bătrânilor normele de hrană şi temperatura optimă în camere. Unitatea se află sub supraveghere şi monitorizare vreme de 3 luni. 
 
Citiţi şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: