Ultima zi de cercetări în „casa groazei“. Ce au descoperit anchetatorii aici în cele 35 de zile de anchetă

Ultima zi de cercetări în „casa groazei“. Ce au descoperit anchetatorii aici în cele 35 de zile de anchetă

S-au scurs 35 de zile de la descinderea poliţiştilor în „casa groazei“ din Caracal, locul indicat de Gheorghe Dincă drept cel în care s-au produs cele două crime. Anchetatorii încheie joi, 29 august 2019, cercetările la faţa locului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi ultimul mandat de percheziţii, obţinut de DIICOT la începutul acestei săptămâni, este pentru 15 zile, anchetatorii vor încheia astăzi, conform anumitor surse din anchetă, cercetările la faţa locului, la cinci săptămâni de la descinderea în casa lui Gheorghe Dincă. Vineri, 26 iulie 2019, la ora 6,00, după 19 ore de la apelul Alexandrei Măceşanu la 112 şi de bâjbâieli după adresă, poliţiştii, sub coordonarea a trei procurori, reuşeau să intre în curtea lui Dincă, la scurt timp răspândindu-se vestea că rămăşiţe umane şi câteva bijuterii au fost descoperite într-un butoi din curtea casei.

Din „casa ororilor“ s-au scos, în acest interval, şapte camioane de resturi şi obiecte care, unele, constituie mijloace de probă, un camion fiind încărcat doar cu haine, cele mai multe de damă. Curtea imobilului din strada Craiovei, nr. 169, a devenit între timp de nerecunoscut, din mormanul de fiare şi vegetaţie de nepătruns îndepărtate „răsărind“ o curte generoasă, împărţită de anchetatori pe sectoare şi cercetată aproape centimetru cu centimetru.

În cele cinci săptămâni, cu un dispozitiv special folosit de regulă de arheologi şi geodezi au fost scanaţi cei aproximativ 3.000 m.p. şi s-au săpat aproape 40 de gropi, acolo unde geo-scannerul a indicat diferenţe sensibile de densitate. Au fost scoase astfel la suprafaţă obiecte de tot felul îngropate, dar şi oase care sunt, cel mai probabil, de origine animală, pentru fiecare astfel de descoperire, ultima făcută chiar miercuri, 28 august 2019, fiind chemaţi medicii legişti care să se pronunţe cu privire la natura resturilor.

În tot acest timp, către Institutul Naţional de Medicină Legală au fost transmise spre analiză mai multe tranşe de probe, printre care patru cutii cu fragmente osoase, fără ca până la acest moment, cu excepţia rezultatului privind resturile osoase descoperite în incineratorul artizanal din curte, şi despre care s-a stabilit printr-un raport preliminar că ar aparţine Alexandrei, să existe verdicte.

Din casa suspectului de crimă s-au prelevat de asemenea probe biologice, fiecare încăpere, inclusiv celebrul „buncăr“ cu acea canapea zidită, în care Dincă şi-ar fi ţinut captive victimele, a fost cercetat centimetru cu centimetru. În această ultimă săptămână de cercetări la faţa locului a fost adus, de altfel, un alt dispozitiv de scanare, pentru a fi cercetate suprafeţele cimentate din locuinţă, ştiut fiind faptul că pe pereţii interiori ai casei s-au descoperit straturi succesive de tencuială.

În fiecare zi de cercetare, prezent la faţa locului a fost, asistat de avocatul din oficiu (unul din cei şase desemnaţi în acest caz, la solicitarea diverselor organe de anchetă), şi suspectul Gheorghe Dincă, cel care le-ar fi spus anchetatorilor, atunci când curtea a început să fie degajată de lucrurile de tot felul, pentru a se putea cerceta fiecare loc în amănunt, că se bucură că i se face curăţenie, pentru că avea de gând să vândă casa şi astfel preţul îi creşte. I-ar mai fi asigurat pe anchetatori că nu vor găsi în curtea casei niciun fel de probe noi care să-l incrimineze.

Tot în aceste cinci săptămâni, echipa de anchetă a audiat zeci de martori în dosar, audierile, realizate la Caracal, la Craiova şi la sediul central al DIICOT, din Bucureşti, însumând peste 100 de ore.
Cu toate acestea, anchetatorii sunt încă departe de a oferi concluzii în acest caz, ultimele declaraţii ale şefului DIICOT, făcute chiar în această săptămână, făcând referire la faptul că în continuare nu se exclude niciun fel de pistă şi că se ia în calcul inclusiv existenţa a mai mult de două victime – Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu (cele două crime recunoscute de suspect)  - şi a eventualilor complici ai criminalului. Mai mult, audierile martorilor vor continua şi în zilele următoare, unele chiar la sediul Poliţiei Municipale Caracal.

Te-ar putea interesa şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: