Top 10 specializări, în judeţul Olt, după ultima medie de admitere. Elev cu nota 2 la Matematică, admis la Mate-Info

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru că au avut număr insuficient ed opţiuni, 130 elevi au rămas nerepartizaţi în Olt, în timp ce alţii au fost admişi cu note foarte mici FOTO: arhiva
Pentru că au avut număr insuficient ed opţiuni, 130 elevi au rămas nerepartizaţi în Olt, în timp ce alţii au fost admişi cu note foarte mici FOTO: arhiva

Aşteptarea a luat sfârşit, absolvenţii claselor a VIII-a care au susţinut examenul de Evaluare Naţională aflând, joi, 14 iulie, dacă au fost admişi la specializarea dorită. Notele mari au încurcat multe planuri, însă surprize apar şi din rândul candidaţilor care au reuşit cu note dezamăgitoare să ocupe un loc la un liceu teoretic. Sunt şi 130 elevi nerepartizaţi.

La cele mai râvnite specializări de la licee s-a intrat, în acest an, cu medii foarte mari. Conform statisticii de pe site-ul admitere.edu.ro, în judeţul Olt primele 10 specializări, ordonate după ultima medie de admitere, sunt următoarele:

1. LICEUL TEORETIC "MIHAI VITEAZUL" CARACAL profil Real, Matematică-Informatică (bilingv română/engleză) 9.44 (26 locuri);
2. COLEGIUL NAŢIONAL "ION MINULESCU" SLATINA, Real, Matematică-Informatică - 9.20 (104 locuri);
3. COLEGIUL NAŢIONAL "ION MINULESCU" SLATINA, Real, Ştiinţe ale Naturii, 9.07 (26 locuri);
4. COLEGIUL NAŢIONAL "RADU GRECEANU" SLATINA, Real, Ştiinţe ale Naturii, 8.87 (26 locuri);
5. COLEGIUL NAŢIONAL "RADU GRECEANU" SLATINA, Real, Matematică-Informatică 8.83 (78 locuri);
6. COLEGIUL NAŢIONAL "ION MINULESCU" SLATINA, Umanist, Filologie, 8.68 (52 locuri);
7. LICEUL TEORETIC "MIHAI VITEAZUL" CARACAL, Umanist, Filologie, 8.56 (26 locuri);
8. COLEGIUL NAŢIONAL "RADU GRECEANU" SLATINA, Umanist, Filologie, 8.29 (52 locuri);
9. LICEUL TEORETIC "PETRE PANDREA" BALŞ, Real, Ştiinţe ale Naturii, 8.15  (26 locuri);
10. LICEUL TEORETIC "MIHAI VITEAZUL" CARACAL, Umanist, Filologie, 8.11 (26 locuri).

Cea mai mare concurenţă a fost pentru un loc la prima clasă de Matematică-Informatică de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“, ultima medie fiind aici 9,80. Din cei 26 elevi admişi în prima clasă, 10 sunt chiar absolvenţi ai acestei instituţii de învăţământ, patru sunt absolvenţi ai Şcolii Gimnaziale „Vlaicu Vodă“ Slatina, trei absolvenţi provin de la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu“ Slatina, doi de la Liceul cu Program Sportiv Slatina, tot doi de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Slatina şi câte un absolvent de la: Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu“ Slatina, Şcoala Gimnazială „Leonida Marineanu“ Tia-Mare, Şcoala Gimnazială „Ştefan Protopopescu“ Slatina, Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu“ Slatina şi Liceul Tehnologic Iancu Jianu.

Din păcate, cel mai probabil din cauza numărului mic de opţiuni bifate în cererea de înscriere, 130 absolvenţi au rămas nerepartizaţi. Este vorba de elevi cu medii de admitere cuprinse între 2,75 şi 7,68.

Deşi notele obţinute de candidaţii care în 2022 au susţinut Evaluarea Naţională au fost considerate foarte bune, peste cele din anii trecuţi, s-a intrat din nou, şi chiar şi la câteva licee teoretice, cu medii sub 5.

Cea mai surprinzătoare este situaţia de la Liceul Teoretic „A.I. Cuza“ Corabia, şcoala de vârf a acestui oraş. Aici a fost admisă, la specializarea Matematică-Informatică, singura elevă din Olt care a reuşit în acest an să obţină media 10 la Evaluare Naţională, şi media de admitere fiind tot 10. Tot aici, dar la a doua clasă de Mate-Info, ultima medie de admitere a fost, însă, 3,89. Candidatul, care este absolvent cu media gimnazială 7,86 al Şcolii Gimnaziale Vădăstriţa, a făcut această opţiune şi a şi fost admis deşi a avut nota 2 la Matematică, la examenul de Evaluare Naţională, şi 3,80 la Limba Română.

La acelaşi liceu din Corabia s-a intrat cu medie sub 5 (4,79) şi la Ştiinţele Naturii. Cu 4,69 s-a intrat, tot la Mate-Info, şi la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu“ din Drăgăneşti-Olt, elevul care a avut un astfel de noroc, dar şi curaj să bifeze o asemenea opţiune, absolvent al şcolii gimnaziale din localitatea Urzica, fiind notat cu 2,50 la Matematică, la Evaluarea Naţională.

Cu media 3,22 a fost admis la Liceul Teoretic „Gheorghe Roşca“ din Osica de Sus, la specializarea Ştiinţele Naturii, un elev absolvent al aceleiaşi instituţii de învăţământ, la această clasă doar 11 elevi, din 26, având medii de admitere peste 5.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Meseriile de care încep să fugă absolvenţii şi cele pentru care e „bătaie“ la şcoala profesională

Eleva de 10 la Evaluarea Naţională în Olt a reprezentat judeţul, doi ani la rând, la Olimpiada Satelor. „A fost mai uşor decât mă aşteptam“  

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite