Proiectul care ar urma să schimbe în bine calitatea apei de la robinetele slătinenilor a fost semnat. Alte 24 localităţi din Olt sunt vizate

Proiectul care ar urma să schimbe în bine calitatea apei de la robinetele 
slătinenilor a fost semnat. Alte 24 localităţi din Olt sunt vizate

Proiectul depus spre finanţare din bani europeni în urmă cu mai bine de trei ani, prin care va fi modernizată infrastructura de apă şi apă uzată în 25 localităîţi din judeţ, a fost semnat, marţi, 19 noiembrie 2019, la Ministerul Fondurilor Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă


Valoarea acestuia depăşeşte 241 milioane euro, iar durata de implementare este de 84 luni. Vor beneficia de modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare 25 de localităţi - Slatina, Caracal, Balş, Corabia, Drăgăneşti-Olt, Dăneasa, Scorniceşti, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavăţu, Băbiciu, Scărişoara, Dobrosloveni, Fărcaşele, Izbiceni, Giuvărăşti, Tia-Mare, Rusăneşti, Serbăneşti, Crîmpoia, Vişina, Bălteni, Perieţi, Schitu-, cele mai mari investiţii fiind proiectate pentru Slatina, unde se va construe o nouă staţie de tartare a apei, dar şi o platforma acoperită pentru depozitarea nămolului. La Balş se va construi de asemenea o staţie de tratare a apei, în timp ce la Caracal şi Corabia se vor moderniza cele două staţii de epurare.


Într-o primă fază, a declarat directorul CAO Olt, Cătălin Uşurelu, vor fi scoase la licitaţie 8 sau 9 proiecte pentru care documentaţia este aproape finalizată, urmând ca diferenţa până la 26 contracte de lucrări să se liciteze în următoarele etape, perioada de implementare a proiectului fiind de 84 luni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: