Primul deces în focarul de coronavirus de la căminul pentru bătrâni din Slatina. Director DGASPC: „N-a murit de COVID“

Primul deces în focarul de coronavirus de la căminul pentru bătrâni din Slatina. Director DGASPC: „N-a murit de COVID“

Direcţia de Sănătate Publică Olt a raportat astăzi trei decese în legătură cu COVID-19, printre cazurile de deces fiind şi cel al unui vârstnic îngrijit la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Slatina.

Ştiri pe aceeaşi temă


UPDATE: Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Rădiţa Piroşca, spune despre primul deces din focarul de la centrul din Slatina că pacientul a fost, de fapt, adus în fază terminală, după o intervenţie pentru o afecţiune gravă, pentru că familia pur şi simplu nu avea posibilitatea să-l îngrijească adecvat. „N-a murit de COVID, avea o afecţiune foarte gravă. N-a murit de COVID, indiferent ce spunem noi pentru statistici“, a spus directoarea DGASPC, insistând asupra faptului că bătrânul de 82 ani era, de fapt, în fază terminală, ceea ce îi mai oferea centrul fiind îngrijiri paliative, pentru că spitalul nu i le-a putut oferi.

Ştirea iniţială 

Este primul deces în focarul de SARS-CoV-2 izbucnit în urmă cu două săptămâni la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Slatina. Este vorba de un bătrân în vârstă de 82 ani, din mediul rural, îngrijit la Complexul de Servicii pentru persoane Adulte din Slatina. Infecţia a fost confirmată în 15 octombrie 2020, bărbatul a fost şi operat de neoplasm recto-sigmoidian, însă ieri a fost înregistrat decesul acestuia.

Alte două decese au fost raportate tot astăzi, decese petrecute marţi, 27 octombrie, şi luni, 26 octombrie. 

„Decesul nr. 103
Sex feminin, 52 ani, mediul urban
În data de 17.10.2020 a fost depistat pozitiv pentru infectia Covid-19 la un Centru Medical privat din Caracal (proba recoltată la cererea pacientului)
Data internarii: 18.10.2020 SM Caracal, urmare a pozitivării
Comorbiditati : BPOC, HTA.
Data deces: 26.10.2020
Cauze deces: Stop cardiorespirator ireversibil, infecţie Covid-19
 

Decesul nr. 104
Sex feminin, 48 ani, mediul urban
Data internării: 13.10.2020 SJU Slatina
Diagnostic la internare: Suspect Covid-19
Data confirmarii: 14.10.2020
În 17.10.2020 se alterează starea de sănătate, motiv pentru care este transferată în Terapie Intensivă
Data deces: 27.10.2020
Cauze deces: Stop cardiorespirator, pneumonie, infecţie COVID 19“, sunt datele furnizate de DSP Olt. Ultimul caz este cel al asistentei Cecilia Dina, pentru care colegii au apelat la solidaritatea pacienţilor vindecaţi ed COVID-19. Deşi s-a reuşit transfuzia de plasmă, pacienta nu a supravieţuit.

Vă recomandăm şi: Creşte dramatic focarul din căminul de bătrâni de la Slatina. 83 vârstnici infectaţi, care vor fi îngrijiţi de personal de asemenea pozitiv
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările