Pieţele rămân închise. Ce li s-a promis fermierilor care au protestat la Guvern

Pieţele rămân închise. Ce li s-a promis fermierilor care au protestat la Guvern

Protestul micilor fermieri vine după alte proteste spontane care au avut loc la scurt timp de la închiderea pieţelor FOTO: Facebook/Ion Păunel

Zeci de mici fermieri au protestat miercuri, 18 noiembrie 2020, în faţa sediului Guvernului, o delegaţie a acestora fiind primită în cele din urmă la discuţii.

În ciuda protestelor care se tot derulează de la adoptarea măsurii închiderii pieţelor agroalimentare organizate în spaţii închise, micii producători nu se vor putea întoarce să-şi vândă marfa în condiţii decente. 

Guvernul nu renunţă la măsura închiderii pieţelor, a anunţat pe Facebook liderul Sindicatului Producătorilor Olt, Ion Păunel, care a participat la discuţiile cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros. 

Fermierii mici, care nu au reuşit să încheie contracte ferme de livrare cu marile lanţuri de magazine, şi care în continuare depind de desfacerea produselor lor în mod tradiţional, în pieţe şi târguri, au primit în schimb promisiunea că se vor căuta soluţii pentru a le fi compensate pierderile suferite. 

O dată pe lună reprezentanţii fermierilor vor avea discuţii cu reprezentanţii Guvernului, prima fiind programată pentru săptămâna viitoare. 

De asemenea, micilor producători li s-au promis compensaţii pentru pagubele suferite, însă nu există în continuare semne că pentru anul viitor lucrurile se vor schimba, aşa că fermierii sunt la acest moment în cumpănă, iar viitoarele recolte, în pericol. 

„Vrem să muncim, nu vrem să murim!“, „Deschideţi pieţele!“, „Susţineţi ţăranii!“, au scandat şi au afişat pe bannere producătorii participanţi la protest.

„Am smuls promisiunea Premierului Ludovic Orban de a participa noi, reprezentanţii Ţăranilor şi Ţărăncilor din România, cel puţin o dată pe lună la dialog cu autorităţile, pentru a găsi soluţii comune de a dezvolta satul Românesc. 

Prima întâlnire va avea loc chiar săptămâna viitoare, unde vom căuta soluţii de compensare a pierderilor cauzate de închiderea pieţelor şi de tot ceea ce implică pierderile suferite de fermierii mici în contextul COVID -19. 

De asemenea, plăţile pe M 21 vor începe de pe data de 24 Noiembrie. Vizavi de deschiderea pieţelor din spaţiile închise Guvernul a rămas inflexibil“, le-a transmis liderul Ion Păunel colegilor săi.

Vă recomandăm şi: 

Oros: Îmi cer scuze că am închis pieţele. PSD nu şi-a cerut scuze când a închis Piaţa Victoriei cu jandarmi şi gaze VIDEO

Craiova va fi condusă de trei femei, toate de la PSD. Un consilier local de la PNL şi-a trădat tabăra politică

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările