Focar de coronavirus la Spitalul Orăşenesc Corabia. Alte patru asistente, confirmate pozitiv

Focar de coronavirus la Spitalul Orăşenesc Corabia. Alte patru asistente, confirmate pozitiv

Patru asistente de la Spitalul Orăşenesc Corabia au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus şi se află internate în spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asistentele au fost testate pozitiv şi internate vineri, 19 iunie 2020. Trei dintre acestea se află în spitalul din Slatina, o a patra fiind internată la spitalul suport-Covid-19 din Caracal, pentru că are şi alte patologii.

Totul ar fi pornit de la o infirmieră din spital, confirmată pozitiv în cursul zilei de miercuri. Femeia se află internată în stare gravă la spitalul din Caracal. Ancheta epidemiologică este în acest caz încă în desfăşurare, infirmiera, care a prezentat simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus, intrând la sfârşitul săptămânii trecute în contact cu foarte multe persoane, cu ocazia parastasului pe care l-a organizat pentru mama sa. Temerile oamenilor din zonă sunt că ar putea fi mult mai multe persoane infectate. 

Zeci de probe au fost recoltate în spital, şi înainte, dar şi după confirmarea ultimelor patru cazuri, iar prelevarea probelor continuă. Din cele 54 recoltate după apariţia primului caz, 21 au fost analizate, 17 fiind negative, iar alte patru, asistentele în discuţie, pozitive.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările