Creştere alarmantă şi în Olt: 61 cazuri Covid-19 în 24 ore

Creştere alarmantă şi în Olt: 61 cazuri Covid-19 în 24 ore

Începe să crească alarmant numărul cazurilor de COVID-19 FOTO: arhiva

O creştere de peste cinci ori faţă de ziua de marţi, 11 ianuarie 2022, a numărului de cazuri noi COVID-19 a raportat DSP Olt. Numărul deceselor a ajuns la 740, ultimul caz înregistrat fiind al unui pacient vaccinat, care avea însă şi alte boli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă marţi, 11 ianuarie, DSP Olt a raportat 11 cazuri noi înregistrate în sistemul oficial în ultimele 24 ore, o zi mai târziu numărul a crescut la 61 / 24 ore. 

Numărul pacienţilor internaţi în spital a rămas, în schimb, acelaşi - 11 cazuri. Incidenţa a ajuns în judeţ la 0,51 cazuri la 1.000 locuitori, cea mai mare rată fiind la Cilieni - 2,27 cazuri/1.000 locuitori.  Aproape jumătate dintre localităţile judeţului (54 din 112) au la această dată cazuri active de COVID-19.

DSP Olt a raportat miercuri, 12 ianuarie 2022, decesul cu numărul 740. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 77 ani, din mediul urban, care a fost internat în 3 ianuarie la spitalul din Caracal. În aceeaşi zi a venit şi confirmarea infecţiei cu SARS-CoV-2. 

În 4 ianuarie, pacientul a fost transferat la spitalul din Slatina, iar în 11 ianuarie acesta a decedat. Pacientul suferea şi de alte boli: neoplasm de prostată, hipertensiune arterială, fibrilaţie atriala, boala cardiaca ischemică. 

Drept cauze ale decesului au fost consemnate: stop cardiorespirator, sepsis cu punct de plecare pulmonar, insuficienţă respiratorie acută, bronhopneumonie, infecţie Covid-19. Pacientul era vaccinat  cu produsul biologic PfizerBionTech în luna aprilie 2021, au mai precizat reprezentanţii DSP Olt. 

Acesta este al nouălea deces înregistrat în Olt la o persoană vaccinată (patru pacienţi erau vaccinaţi cu produsul de la Pfizer Bio NTech, trei cu cel de la Johnson&Johnson şi alţi doi cu produsul de la Moderna, respectiv Astra Zeneca), pacienţii vaccinaţi decedaţi reprezentând 1,2 % din totalul deceselor cauzate de COVID în judeţ.

De la începutul acestui an, DSP Olt a raportat următoarele date cu privire la cazurile noi de COVID-19 înregistrate: 3 ianuarie - 1 caz; 4 ianuarie - 29 cazuri; 5 ianuarie - 17 cazuri; 6 ianuarie - 26 cazuri; 7 ianuarie - 33 cazuri; 8 ianuarie - 23 cazuri; 9 ianuarie - 11 cazuri, 10 ianuarie - 11 cazuri; 11 ianuarie - 11 cazuri. Marţi, 11 ianuarie, au fost raportate şi primel cinci cazuri de infectare cu varianta Omicron, acestea fiind evidenţiate la patru persoane de sex feminin, din mediul urban, şi o persoană de sex masculin, din mediul urban, doar bărbatul având istoric de călătorie în străinătate.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

OMS: Varianta Omicron este dominantă la nivel mondial, reprezentând aproape 60% din cazuri 

Se deschid primele centre de plasmafereză din România. Substanţa colectată va fi oferită în schimbul medicamentelor cu plasmă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările