Creştere alarmantă şi în Olt: 61 cazuri Covid-19 în 24 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Începe să crească alarmant numărul cazurilor de COVID-19 FOTO: arhiva
Începe să crească alarmant numărul cazurilor de COVID-19 FOTO: arhiva

O creştere de peste cinci ori faţă de ziua de marţi, 11 ianuarie 2022, a numărului de cazuri noi COVID-19 a raportat DSP Olt. Numărul deceselor a ajuns la 740, ultimul caz înregistrat fiind al unui pacient vaccinat, care avea însă şi alte boli.

Dacă marţi, 11 ianuarie, DSP Olt a raportat 11 cazuri noi înregistrate în sistemul oficial în ultimele 24 ore, o zi mai târziu numărul a crescut la 61 / 24 ore. 

Numărul pacienţilor internaţi în spital a rămas, în schimb, acelaşi - 11 cazuri. Incidenţa a ajuns în judeţ la 0,51 cazuri la 1.000 locuitori, cea mai mare rată fiind la Cilieni - 2,27 cazuri/1.000 locuitori.  Aproape jumătate dintre localităţile judeţului (54 din 112) au la această dată cazuri active de COVID-19.

DSP Olt a raportat miercuri, 12 ianuarie 2022, decesul cu numărul 740. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 77 ani, din mediul urban, care a fost internat în 3 ianuarie la spitalul din Caracal. În aceeaşi zi a venit şi confirmarea infecţiei cu SARS-CoV-2. 

În 4 ianuarie, pacientul a fost transferat la spitalul din Slatina, iar în 11 ianuarie acesta a decedat. Pacientul suferea şi de alte boli: neoplasm de prostată, hipertensiune arterială, fibrilaţie atriala, boala cardiaca ischemică. 

Drept cauze ale decesului au fost consemnate: stop cardiorespirator, sepsis cu punct de plecare pulmonar, insuficienţă respiratorie acută, bronhopneumonie, infecţie Covid-19. Pacientul era vaccinat  cu produsul biologic PfizerBionTech în luna aprilie 2021, au mai precizat reprezentanţii DSP Olt. 

Acesta este al nouălea deces înregistrat în Olt la o persoană vaccinată (patru pacienţi erau vaccinaţi cu produsul de la Pfizer Bio NTech, trei cu cel de la Johnson&Johnson şi alţi doi cu produsul de la Moderna, respectiv Astra Zeneca), pacienţii vaccinaţi decedaţi reprezentând 1,2 % din totalul deceselor cauzate de COVID în judeţ.

De la începutul acestui an, DSP Olt a raportat următoarele date cu privire la cazurile noi de COVID-19 înregistrate: 3 ianuarie - 1 caz; 4 ianuarie - 29 cazuri; 5 ianuarie - 17 cazuri; 6 ianuarie - 26 cazuri; 7 ianuarie - 33 cazuri; 8 ianuarie - 23 cazuri; 9 ianuarie - 11 cazuri, 10 ianuarie - 11 cazuri; 11 ianuarie - 11 cazuri. Marţi, 11 ianuarie, au fost raportate şi primel cinci cazuri de infectare cu varianta Omicron, acestea fiind evidenţiate la patru persoane de sex feminin, din mediul urban, şi o persoană de sex masculin, din mediul urban, doar bărbatul având istoric de călătorie în străinătate.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

OMS: Varianta Omicron este dominantă la nivel mondial, reprezentând aproape 60% din cazuri 

Se deschid primele centre de plasmafereză din România. Substanţa colectată va fi oferită în schimbul medicamentelor cu plasmă

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite