Actorul şi regizorul Nicu Ioan Popa, PIN, a murit. „Viaţa e ca o oră de matematică: adunăm, scădem, înmulţim, împărţim, greşim...“

Actorul şi regizorul Nicu Ioan Popa, PIN, a murit. „Viaţa e ca o oră de matematică: adunăm, scădem, înmulţim, împărţim, greşim...“

Vestea morţii actorului şi regizorului Nicu Ioan Popa PIN a apărut pe contul său de Facebook FOTO: Facebook/Nicu Ioan Popa

Vestea tristă a morţii actorului, regizorului, scenaristului şi profesorului de teatru Ioan Nicu Popa a fost dată chiar pe pagina sa de Facebook, sâmbătă, 9 aprilie 2022, aproape de miezul nopţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Azi a încetat din viaţa actorul Nicu Ioan Popa, PIN! Odihnă veşnica! Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace, suflet minunat!“ este mesajul care a adunat în câteva ore sute de comentarii. Prietenii, colegii, foştii elevi ai actorului slătinean sunt şocaţi.

„Încă şi mai săracă de azi. Drum lin, prietenul meu de suflet! Amintirea ta va trăi veşnic în inima mea“, a transmis Claudia Balaş, şefa secţiei Etnografie a Muzeului Judeţean Olt.

„Am avut onoarea de a juca pe scena alături de un maestru, de un om dedicat artei, un actor pentru care rolurile s-au terminat aici, dar pentru care au început undeva într-o altă parte necunoscuta nouă. Vom urca pe scenă alături de dumneavoastră în continuare, purtându-vă  în suflet“, a scris Elena Cujbă.

„Dumnezeu să vă ierte,  Maestre Nicu Popa!

Datorită Dumneavoastră am ajuns actor şi regizor. Mentorul şi cel căruia îi datorez tot succesul meu în  arta spectacolului.

Să vă odihnească Bunul Dumnezeu, şi să ne călăuziţi paşii în teatru, ca şi până acum, că mult aţi mai iubit Teatrul!

Dumnezeu să vă odihnească în pace, Maestre!“, a scris Remus Iordache, fostul său elev, astăzi actor şi regizor.

„O «gluma» sinistră, Nicu Ioan Popa... Marea scena a vieţii a pierdut azi un mare actor! Un om extraordinar, un prieten adevărat . Drum lin către stele, sincere condoleanţe! - Clubul «Arlechino» Caracal“, este mesajul postat de Mădă Grigore.

„PIN: Profund, Intens ...Nemuritor! Nu-mi vine să cred!“, a scris Sorin Fulga, iar sute de astfel de mesaje sunt scrise continuu.

Nicu Ioan Popa (64 ani) a debutat ca actor la Caracal, ulterior fiind angajat al Centrului de Creaţie. La începutul anilor 2000 a pus bazele unei trupe de teatru la Slatina, trupa Pro Art, din cadrul căreia s-au desprins în anii care au urmat ale două. A obţinut rezultate remarcabile la concursurile de gen cu alte două trupe de copii, deloc puţini fiind copiii şi tinerii formaţi aici care au ales ulterior să dea admitere la Teatru.

Vreme de aproape 15 ani a fost de asemenea profesor de teatru la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Slatina, în ultimii ani desfăşurând activitate de consultant artistic în cadrul Centrului Judeţean de Creaţie Olt. 

„Îmi lipseşte ceva de acum încolo“

„Eu am avut o relaţie, cea mai lungă din cariera mea, cu el. Îl ştiu dinainte de Revoluţie, când s-a angajat la Caracal, i-am fost şef, ulterior am devenit colegi de birou, relaţia a fost fantastică întotdeauna. Urma să se pensioneze. (...) Îmi lipseşte ceva de acum încolo, iar, din păcate pentru judeţul Olt, insist, nimeni nu e de neînlocuit, o roată merge şi în mai puţine spiţe, dar şontâcâie. Dumnezeu să-l odihnească!“, a spus, despre Nicu Ioan Popa,  coregraful Nichita Dragomira.

Pe contul de Facebook al artistului, citatul preferat indică, parcă, o pregătire pentru ieşirea din scenă: „Viaţa este ca o oră de matematică...: adunăm, scădem, înmulţim, împărţim..., greşim... Iar când am realizat că am greşit, vrem să corectăm, să o luăm de la capăt, dar, uneori, nu mai avem timp. Sună de ieşire...!!!“.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Vă recomandăm să citiţi şi:

Veteranul legendarei familii Memish a murit. „Cu el s-a mai dus o părticică din lumea Slatinei de altădată“

Actorul Marius Manole, despre scandalul în care este implicat Teatrul Naţional: „Nu mă mai interesează lumea teatrală din România”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările