Totul despre Ioan Bondrea, noul rector de la Universitatea „Lucian Balga”

Totul despre Ioan Bondrea, noul rector de la Universitatea „Lucian Balga”

Profesorul Ioan Bondrea în vârstă de 52 de ani va fi rectorul ULBS în viitorii patru ani.

Studenţii sibieni au oficial un nou rector în fruntea Universităţii „Lucian Blaga” o dată cu finalizarea alegerilor avute loc ieri. Decanul Facultăţii de Inginerie „Hermann Oberth” a câştigat alegerile pentru şefia ULBS după o luptă strânsă cu actualul prorector Dan – Maniu Duşe.


În cursa finală pentru şefia biroului ocupat până acum de către Constantin Oprean, au rămas Ioan Bondrea, decan al Facultăţii de Inginerie „Hermann Oberth” şi Dan – Maniu Duşe, prorector al Universităţii „Lucian Blaga”.
Alegerile s-au desfăşurat mai ceva ca unele de nivel naţional. Cei 722 de electori, respectiv 661  de cadre didactice universitare şi 61 de studenţi cu drept de vot, au avut la dispoziţie 3 secţii de votare amenajate în facultăţile sibiene.

Secţiile s-au deschis la ora 8.00 şi au fost închise la ora 15.00, iar votul s-a făcut numai în baza cărţii de identitate. „Nu am avut parte de incidente. Avem deja experienţă de la alegerile anterioare şi suntem un mediu în care nu se pune problema să fie probleme la vot”, a explicat Dorin Stoicescu, prorectorul care a condus comisia electorală la aceste alegeri.

Şi pentru că au fost puţine buletine de vot de numărat, desemnarea noului rector al ULBS a fost făcută în scurt timp.
Lupta a fost destul de strânsă, iar învingător a fost desemnat Ioan Bondrea cu mai puţin de 20 de voturi în plus faţă de contracandidatul său. Bondrea a avut 314 voturi pentru, iar Duşe „doar” 298.
Bondrea îi ia locul lui Constantin Oprean, cel care a condus destinele ULBS-ului în ultimii opt ani şi care nu a maio candidat pentru că legislaţia în vigoare nu îi mai permite acest lucru.

Noul rector, sibian prin adopţie
Cine nu îl cunoaşte pe Ioan Bondrea trebuie să afle că acesta este sibian prin adopţie. Actualul decan al Facultăţii de Inginerie “Hermann Oberth” din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” este şi un împătimit al tenisului de câmp. Acesta s-a născut în17 februarie 1960 la Baia Mare şi a făcut studiile la Facultatea de Mecanică Sibiu.

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO DE LA ALEGERI!

Ioan Bondrea a venit la Sibiu la jumătatea anilor 80 pentru facultate. De aici, a plecat câţiva ani la Braşov, unde a lucrat ca inginer în programare la Inteprinderea Aeronautică Ghimbav. La scurt timp după Revoluţie Ioan Bondrea a primit propunerea de a reveni în Sibiu. Nu a stat prea mult pe gânduri. „În 1991 foştii mei colegi din Sibiu m-au sunat să mă cheme la facultate, la vremea aceea îmi propunea înfiinţarea unei catedre şi a unui laborator nou. Aşa m-am întors în Sibiu şi aici am rămas parcurgând toate etapele didactice”, a povestit Ioan Bondrea pentru Adevărul.
Ioan Bondrea a ajuns decan al Facultăţii de Inginerie “Hermann Oberth”, după ce timp de două mandate a ocupat funcţia de prodecan. Ioan Bondrea a fost cel care a pus bazele ca membru fondator  al Consorţiului decanilor facultăţilor de Inginerie din ţară. Viitorul rector este necăsătorit şi a mărturisit că are mare încredere în studenţii care ies pe poarta facultăţii la finalul studiilor.  „Aici am o echipă cu care mă înţeleg foarte bine, colegi care fac treabă bună iar rezultatele muncii lor se văd, Facultatea de Inginerie fiind una dintre cele mai puternice din Sibiu”, spune Bondrea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările