Deficit de personal la Urgenţa Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de sibieni trec zilnic pragul Unităţii Primiri Urgente - Foto: Arhiva
Sute de sibieni trec zilnic pragul Unităţii Primiri Urgente - Foto: Arhiva

Urgenţa celei mai mari unităţi sanitare din judeţ are nevoie de încă 3 medici, dar cea mai mare problemă este la personalul auxiliar, unde ar mai fi nevoie de 31 de angajaţi.

Urgenţa are în acest moment 20 de medici, 48 de asistente şi 21 de angajaţi din categoroia personalului auxiliar, respectiv infirmiere, brancardieri şi îngrijitoare.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, raportat la numărul medicilor, deficitul este de 3 posturi iar pentru asistente de un post. Cel mai mare deficit este cel la categoria personal sanitar auxiliar unde ar fi nevoie de 31 de angajaţi.

„În cadrul UPU avem o echipă de medici profesionişti, iar eficienţa actului medical este una foarte ridicată. Totuşi, un număr suplimentar de medici ar asigura şi o mai mare eficienţă şi ar mai elibera din presiunea existentă în prezent asupra cadrelor medicale, ţinând cont de fluxul mare de pacienţi. În mod similar, creşterea numărului personalului auxiliar ar asigura fluidizarea activităţii”, spune medicul Liviu Cotârlă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

În cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în primele nouă luni din an au fost trataţi 50.075 de pacienţi.

“Numărul pacienţilor care apelează zilnic la UPU este constant foarte ridicat iar personalul medical este extrem de solicitat. Au fost zile când am avut şi peste 250 de pacienţi. Există şi persoane care se prezintă cu afecţiuni minore care, în mod normal nu ar face obiectul medicinei de urgenţă şi de aceea facem apel la populaţie, ca pentru acest gen de afecţiuni, să se prezinte la medicii de familie. O altă chestiune este legată de timpul de aşteptare. Acesta este stabilit în funcţie de gravitatea cazului şi din nou, oamenii trebuie să înţeleagă că noi facem tot ceea ce putem ca toţi pacienţii să fie examinaţi cât se poate de repede. Dar şi în acest caz e nevoie de înţelegere, întrucât cazurile grave au prioritate”, spune Costantin Roşca, medic Şef al Unităţii Primiri Urgenţe.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite