Medic acuzat că a ameninţat un copil de doi ani care plângea. „Îl chem pe nenea să te strângă de gât... Dacă plângi, îţi mai dau o injecţie“

Medic acuzat că a ameninţat un copil de doi ani care plângea. „Îl chem pe nenea să te strângă de gât... Dacă plângi, îţi mai dau o injecţie“

FOTO Shutterstock

Un medic de la Spitalul din Satu Mare este acuzat că a ameninţat un copil de doi ani, care plângea în timp ce se afla la Urgenţe. Medicul i-ar fi spus micuţului: „Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât”. Conducerea unităţii spitaliceşti a deschis o anchetă, chiar dacă doctorul neagă acuzaţiile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 29 spre 30 decembrie, când mama copilului de doi ani s-a prezentat cu acesta la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Satu Mare. Femeia susţine că medicul de gardă şi asistenta i-au ameninţat copilul. Aceasta povesteşte pe Facebook întreaga întâmplare, potrivit Digi 24.

„«Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât.,...dacă mai plângi îţi mai dau o injecţie» - Spitalul Judeţean Satu Mare, 29.12.2019 - 30.12.2019 în jur de miezul nopţii. Aşa mi-a fost ameninţat copilul de către doamna doctor de gardă şi asistenta dânsei. Copil de 2 ani cu febră, frisoane, vomă, diaree etc. Oricum, bolnav, cu o mamă disperată lângă el care încerca să-l liniştească. Doamna doctor, nu e prima data, dar este ultima. Prima plângere la Ministerul Sănătăţii a fost depusă, mâine merg la spital, la presă, la avocat, la oricine mă poate ajuta să demonstrez că locul dvs. nu este în spital şi nu este lângă copii. Ne-aţi mai umilit şi în trecut şi am lăsat capul jos deşi eram şocată, furioasa şi sigură că nu aveţi dreptul să faceţi aşa ceva~, scrie femeia pe Facebook.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Satu Mare spun că s-au autosesizat în acest caz, iar ulterior femeia a depus şi o reclamaţie.

„Ne-am autosesizat asupra acestui eveniment, ulterior mama copilului a depus şi o plângere la Spitalul Judeţean, iar managerul şi directorul medical au decis să facă propria anchetă. S-a constituit o comisie alcătuită din medicul şef de la UPU, medicul şef de la Pediatrie şi jurist. În acelaşi timp, s-a sesizat Consiliul Etic al Spitalului. Vom analiza cazul şi aşteptăm concluziile”, a declarat, marţi, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian.

Întrebat dacă medicul a dat explicaţii cu privire la cele afirmate de mama copilului, Demian a spus că „s-a vorbit cu medicul care a fost de gardă şi acesta neagă”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: